Hlavní obsah

Obránci Bindulis, Percy a Štencel prodloužili smlouvy s Českými Budějovicemi

Hokejoví obránci Kristofers Bindulis, Stuart Percy a Jan Štencel budou pokračovat v extraligovém Motoru České Budějovice, s kterým se dohodli na nových kontraktech. Lotyš Bindulis a Kanaďan Stuart prodloužili smlouvu o rok, Štencel se upsal na další tři ročníky. Motor o tom informoval na klubovém webu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Budějovičtí se radují z gólu.

Článek

Šestadvacetiletý Bindulis přišel na jih Čech před touto sezonou z německého Krefeldu. Ve 43 zápasech za Motor si připsal pět bodů za dvě branky a tři asistence. Účastník mistrovství světa v roce 2017 se předloni vrátil do Evropy po sedmi letech strávených v Severní Americe. V roce 2017 podepsal jako nedraftovaný volný hráč tříletou smlouvu v NHL s Washingtonem a tři sezony strávil na jeho farmách.

O dva roky staršího Percyho získaly České Budějovice v polovině září a v 39 duelech zaznamenal 17 bodů za osm tref a devět přihrávek. Kanaďan, který má na kontě i 12 zápasů v NHL za Toronto, působil v minulém ročníku ve finské lize v klubu Sport Vaasa.

Vítěz Memoriálu Ivana Hlinky hokejistů do 18 let z roku 2011, jehož krátce předtím draftovalo Toronto v 1. kole na 25. pozici, v sezoně 2014/15 za Maple Leafs zaznamenal v devíti duelech tři asistence. V dalším ročníku nastoupil ještě ve třech utkáních v NHL a nebodoval.

Šestadvacetiletý Štencel přišel do Motoru loni v lednu z Vítkovic. V tomto ročníku nasbíral v 38 duelech 21 bodů za čtyři góly a 17 přihrávek. V extralize má bývalý hráč Komety Brno na kontě 427 utkání a 145 bodů za 31 tref a 114 asistencí.

Reklama

Související témata: