Hlavní obsah

Třinec - Brno 4:1Oceláři porazili Kometu i počtvrté v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Schneider 0 : 1
4. Gernát 1 : 1
17. Kovařčík 2 : 1
33. Hrňa 3 : 1
46. Růžička 4 : 1
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté zvítězili ve 40. kole extraligy doma nad Brnem 4:1 a Kometu porazili podruhé v týdnu a počtvrté v sezoně. Oceláři prohrávali od čtvrté minuty, k obratu přispěl gólem a přihrávkou Ondřej Kovařčík, který se vrátil do hry po zranění a nastupoval jako třináctý útočník. Domácí vyhráli šesté z posledních sedmi utkání, hosté vytěžili z posledních šesti zápasů jen čtyři body.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

James Taylor Leier se raduje z prvního gólu Třince. Vpravo je brankář Brna Karel Vejmelka.

Článek

Kometa nastoupila nově i s posilou Peterem Trškou, který v sestavě nahradil Freibergse, a rychle se ujala vedení. Pěknou přesilovkou kombinaci zakončil z mezikruží Schneider pod vyrážečku Štěpánka.

Domácí odpověď přišla brzy. Už za 42 sekund vyrovnal Gernát, jehož rána zpoza levého kruhu ještě zacinkala na břevno a zapadla do branky. Slovenský bek si tím upevnil první místo v produktivitě mezi obránci s 29 body (8+21). Třinec po úvodní třetině dokonce vedl. Dvě sekundy před vypršením přesilové hry uspěl Ondřej Kovařčík tečí Adámkovy střely od modré čáry.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Matěj Stránský z Třince a Karel Plášek z Brna.

Hosté na začátku druhé třetiny promarnili tři početní výhody, až při hře pět na pět ale zahodili největší šanci na vyrovnání. Zámorský prudkou přihrávkou našel před odkrytou brankou Holíka, od jehož brusle puk těsně minul pravou tyč.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Třince Jakub Štěpánek inkasuje.

Na druhé straně trefil horní tyč Hrňa, který před třemi dny rozhodl zápas v Brně gólem v poslední minutě. Zanedlouho si ale Hrňa spravil náladu a z dorážky zvýšil. Čtvrtou branku mohli domácí přidat z přečíslení dva na jednoho, ale Draveckému, který při zranění Kundrátka opět nastupoval jako útočník v obraně, nevyšla přihrávka. Brno v závěru druhé třetiny přišlo o Šoustala, který po nárazu na mantinel odstoupil z utkání.

Třinec v této sezoně ztratil s Brnem jediný bod v domácím zápase, ve kterém prohýřil vedení 3:0. I přes dvougólový náskok se Oceláři tentokrát neomezili jen na bránění, ale aktivní hrou si vytvářeli šance a z jedné skóroval Růžička.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Plyšáci místo diváků v hledišti třinecké areny.

Puk mu z branky sebral Petr Vrána, protože se excelentní kanonýr posunul do čela klubových historických statistik v počtu gólů vstřelených v základní části. Na kontě jich má 191.

V zápase nebylo přáno dát gól Holíkovi. Po šťastných odrazech se brněnský centr dostal do stoprocentní šance, ale před prázdnou brankou se mu puk namotal na hůl a ani nevystřelil. Poté se Štěpánek vytáhl, když se rychle přemístil proti střele Muellera v přesilové hře.

Brno následně nevyužilo ani kuriózní okamžik - dva třinečtí hráči a gólman Štěpánek na chvíli hráli v oslabení bez hokejky. Brnu nešla upřít ani ve zbytku utkání snaha, ale se skóre nepohnuli.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Gernát (M. Špaček, M. Doudera), 17. O. Kovařčík (M. Adámek, Jaroměřský), 33. Hrňa (O. Kovařčík), 46. Martin Růžička (P. Vrána) - 4. Schneider (Mueller, Zámorský). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Bez diváků.
Třinec: J. Štěpánek - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Dravecký, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, M. Špaček, Leier - Kurovský, Marcinko, Hrehorčák - Hrňa, M. Kovařčík, Kofroň - O. Kovařčík. Trenér: Varaďa.
Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Holland, Trška, S. Svozil, Gulaši, Kučeřík - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, Valský - Kusko, Střondala, Plášek - T. Šoustal, F. Dvořák, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata: