Hlavní obsah

Třinec - Liberec 6:2Stav série 1:0Oceláři rozpoutali střelecký tajfun a ve finále jdou do vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Freibergs 1 : 0
10. Kundrátek 2 : 0
15. Hrňa 3 : 0
21. Birner 3 : 1
26. Špaček 4 : 1
29. Musil 4 : 2
30. Stránský 5 : 2
36. Doudera 6 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince skolili v prvním finále Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy Liberec 6:2 a úspěšně vykročili za obhajobou titulu z roku 2019. Rozhodující trhák si Slezané vypracovali už v první třetině, kterou ovládli 3:0. Gólem a dvěma nahrávkami pomohl k triumfu Ralf Freibergs, tři asistence nastřádal útočník Martin Růžička.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

První důležitý okamžik duelu se udál v sedmé minutě. Tutovku Grígera nejprve vyrazil Kacetl, který si poradil i s dorážkou Dernera. Hned z protiútoku unikl Růžička, načasoval přihrávku na Freibergse a ten nasměroval kotouč pod horní tyč Kváčovy branky. Lotyšský bek se při neúčasti Jaroměřského posunul mezi šestici třineckých beků a zaznamenal svůj druhý gól v letošním play off.

Slezany nakopl. Uběhlo pouhých 142 vteřin a skóre se měnilo podruhé. Kundrátek obdržel pas a střelou nad pravý beton překonal libereckého gólmana podruhé. Výtečný nástup Ocelářů pak završil v patnácté minutě při přesilovce ranou z první Hrňa. Kváča poté přepustil místo v brankovišti Pavelkovi a v závěru třetiny mohl snížit Gríger, jenže rozezvučel pouze tyč.

Kontaktní trefy se hosté dočkali až na začátku prostřední dvacetiminutovky, kdy povedenou akci dokončil střelou do poloodkryté klece s pomocí pravé tyče Birner. Jenže Třinečtí brzy kontrovali, když Špaček procedil kotouč mezi Kváčovy betony a Třinec měl tříbrankový náskok zpět. Na ledě se často jiskřilo a v polovině duelu se Tygři znovu přiblížili na rozdíl dvou branek poté, co Musil v početní výhodě hezkou tečí protlačil Kacetlovi puk mezi nohy. Oceláři ovšem zase přispěchali s bleskovou odpovědí. Gernát předložil kotouč Stránskému, který ho uklidil k pravé tyči.

Na kluzišti pak byl k vidění i pěstní souboj mezi libereckým ranařem Vlachem a kanadským útočníkem Rodewaldem, po níž oba borci obdrželi nejen čtyřminutový a navrch desetiminutový trest, ale také tržené rány v obou obličejích, které zalila krev.

Šestý úder ještě ve 36. minutě zasadil Tygrům Doudera a v závěrečné části se hosté snažili už jen o korekci výsledku. Jelínek uháněl sám na branku, na Kacetla však nevyzrál. Liberečtí vzápětí přečkali dlouhé oslabení po vyloučení Adama Musila, který vyfasoval dvě minuty za krosček, k tomu trest pět minut a do konce utkání za úder pěstí Marcinka.

Více se toho už neudálo, druhé utkání série o Masarykův pohár je na programu v pondělí v Třinci od 17 hodin.

Finále play off hokejové Tipsport extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 6:2 (3:0, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Freibergs (M. Růžička, Adámek), 10. Kundrátek (M. Doudera, M. Stránský), 15. Hrňa (Freibergs, M. Růžička), 26. M. Špaček (Freibergs, O. Kovařčík), 30. M. Stránský (Gernát, M. Růžička), 36. M. Doudera (M. Kovařčík, M. Špaček) - 21. Birner (Gríger, Lenc), 29. A. Musil (Birner, A. Najman). Rozhodčí: R. Šír, Lacina - Ondřáček, Špůr. Vyloučení: 8:10, navíc Rodewald (Třinec), J. Vlach oba 10 min, A. Musil (oba Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 300 (omezený počet).
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Adámek, D. Musil, Kundrátek, Freibergs - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Kurovský. Trenér: Varaďa.
Liberec: Kváča (15. J. Pavelka) - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner, od 21. navíc Havlín - Lenc, Gríger, Birner - Bulíř, A. Musil, J. Vlach - D. Špaček, P. Jelínek, A. Najman - Dlouhý, J. Šír, Rychlovský. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: