Hlavní obsah

Brno - Třinec 2:3Oceláři strhli v Brně vítězství na svoji stranu v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Vrána 0 : 1
22. Haščák 1 : 1
34. Kollár 2 : 1
39. Růžička 2 : 2
60. Šedivý 2 : 3
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Třince vyhráli ve 20. kole extraligy v Brně 3:2, když o jejich tříbodovém zisku rozhodl v čase 59:21 Ondřej Šedivý svým prvním gólem v sezoně. Oceláři tak prodloužili svoji šňůru vítězství na sedm a sérii zápasů, v nichž bodovali, natáhli už na sedmnáct. Naopak Kometa padla v domácím prostředí po třech předchozích výhrách za tři body. Třinec si udržel v čele tabulky náskok sedmi bodů na Hradec, který má ale o zápas méně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Marcel Haščák z Brna dává gól.

Článek

Oceláři vstoupili do utkání aktivněji. Ve 2. minutě ještě Hrehorčák své sólo neproměnil, ale o dvě minuty později se prosadil Vrána střelou z mezikruží, když využil zaváhání při brněnské rozehrávce.

Kometa se dostávala do hry velmi pozvolna i proto, že důsledně bránící hosté jí nedali ani kousek prostoru na ledě zdarma. V 11. minutě se dostal do střelecké příležitosti Mueller, při přesilovce Haščák, ale brankář Kacetl jej vychytal. Stejně jako Ďalogu v posledních vteřinách první části.

Brňané se vyrovnání dočkali v úvodu druhé třetiny. Jednu z malá chyb při rozehrávce v obranném pásmu Třince potrestal po nájezdu dvou na jednoho Haščák. Kometu gól povzbudil k vyšší útočné aktivitě, šanci otočit vývoj měli Kollár i Rákos.

Povedlo se to až v přesilové hře, kdy Kollár jemně tečoval Ďalogovu střelu. Kometa ale vedení do přestávky neudržela. Střelou od modré se jedenáctou trefou v sezoně prosadil Martin Růžička.

Ve třetí třetině se obě mužstva snažila strhnout výhru na svoji stranu, Vincour ve vlastním oslabení otřel puk o tyč třinecké branky, sám před Klimešem se ocitl Vrána, ale puk za jeho záda nedostal.

S přibývajícím časem sílil nápor Komety a její touha po třech bodech ale nebyla vyslyšena. Naopak v poslední minutě zajistil Třinci poněkud šťastné vítězství Šedivý, když prostřelil Klimeše.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Haščák (Horký), 34. Kollár (Ďaloga, Mueller) - 4. P. Vrána (M. Roman), 39. Martin Růžička (Jaroměřský, M. Roman), 60. O. Šedivý (Kofroň, Adámek). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Bohuněk, Frodl. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 5736.
Brno: Klimeš - Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši, Bartejs - Mueller, Krištof, Kollár - Horký, P. Holík, Zaťovič - R. Pavlík, Ostřížek, Haščák - Mallet, Rákos, Vincour. Trenér: Kalous.
Třinec: Kacetl - Kundrátek, D. Musil, Adámek, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Michálek - Martin Růžička, P. Vrána, M. Roman - O. Kovařčík, A. Nestrašil, Hrehorčák - Kofroň, Marcinko, O. Šedivý - Dravecký, R. Szturc, Martynek. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice