Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 5:3Olomouc díky povedené druhé třetině porazila Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Zile 0 : 1
25. Navrátil 1 : 1
31. Káňa 2 : 1
38. Švrček 3 : 1
40. Dujsík 4 : 1
48. Zdráhal 4 : 2
50. Zdráhal 4 : 3
60. Káňa 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zdolali v pátečním 13. kole extraligy doma poslední Litvínov 5:3 a vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů. Uspěli díky podařené druhé třetině, v které otočili stav z 0:1 na 4:1. Verva prohrála pošesté za sebou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost olomouckých hráčů. Ilustrační foto.

Článek

Litvínov vstoupil do utkání výrazně lépe než soupeř a celou první třetinu byl lepším týmem. Olomoucký brankář Konrád musel řešit hned několik nepříjemných situací ve vlastním brankovišti i prudkých střel od modré čáry. Proti jedné takové zasáhnout nedokázal, dobrého clonění spoluhráčů a zakrytého výhledu olomouckého brankáře využil od modré čáry střílející obránce Zile a poslal Litvínov do vedení.

V závěrečných minutách první třetiny navíc bylo na Konrádovi vidět, že si pravděpodobně přivodil drobné zranění. To se během přestávky potvrdilo a od druhé třetiny ho v olomoucké brance nahradil Lukáš.

Domácí vstoupili do druhé třetiny lépe a brzy dokázali vyrovnat, když Navrátilův skákající pokus smolně přeskočil Tomkovi beton. Skvělým zákrokem proti Estephanově střele z první se poté v brance Olomouce uvedl Lukáš a zamezil rychlé odpovědi hostů.

Přesně v polovině zápasu domácí dostali k dispozici první přesilovou hru a díky teči Káni otočili vývoj zápasu. Další dvě branky přidala Olomouc v závěru druhé třetiny, nejdříve propadla do sítě Švrčkova střela od modré a vzápětí po závaru před brankou zamířil přesně Dujsík.

Začátek třetí třetiny ale patřil opět Litvínovu, který díky dvěma brankám Zdráhala snížil na rozdíl jednoho gólu. Poté se nějakou dobu hrálo bez větších šancí na obou stranách a stav 4:3 vydržel až do závěrečné hry hostů bez brankáře, při které ujel do protiútoku Káňa a svým druhým gólem v utkání pečetil výhru.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 5:3 (0:1, 4:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Navrátil (Nahodil), 31. J. Káňa (Klimek), 38. Švrček (Menšík, Dujsík), 40. Dujsík (Ondrušek, Olesz), 60. J. Káňa - 12. Zile (P. Zdráhal, Estephan), 48. P. Zdráhal (Estephan, Hlava), 50. P. Zdráhal (Š. Stránský, Estephan). Rozhodčí: Kika, Cabák - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 4318.
Olomouc: Konrád (21. Lukáš) - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, T. Černý - Orsava, Anděl, J. Káňa - J. Navrátil, Nahodil, Klimek - Kucsera, Menšík, Olesz - Kunc, Kusko, Mareš. Trenér: J. Tomajko.
Litvínov: M. Tomek - Jaks, Zile, Wesley, Strejček, D. Zeman, Demel, D. Kolář - Š. Stránský, M. Sukeľ, Hlava - P. Zdráhal, Estephan, P. Straka - Kudrna, Berka, Abdul - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Reklama