Hlavní obsah

Olomouc - Budějovice 3:1Olomouc porazila České Budějovice a poskočila na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Bambula 1 : 0
34. Čachotský 1 : 1
39. Knotek 2 : 1
59. Kunc 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v utkání 19. kola extraligy České Budějovice 3:1. Hanáci vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a poskočili na třetí místo před Brno. Pod jejich úspěch se podepsal brankář Jakub Sedláček, který nastoupil po zranění týmové jedničky Branislava Konráda do prvního zápasu v olomouckém dresu a hned pomohl spolehlivým výkonem k vítězství 3:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Bambula z Olomouce, autor prvního gólu, během utkání s Motorem České Budějovice.

Článek

Úvod utkání vyšel lépe domácím, když se do úniku ve vlastním oslabení dostal Bambula, elegantně obešel posledního bránícího hráče a prostřelil Strmeně mezi betony. Také v dalším průběhu první třetiny byla Olomouc lepším týmem a vytvořila si několik nadějných příležitostí ke skórování. Strmeň ale vychytal střely Navrátila s Kuncem a zvládl také nepřehlednou situaci v brankovišti při přesilové hře Olomouce.

Hokej v dobrém tempu pokračoval i ve druhé třetině, navíc došlo k několika potyčkám a bitce Dujsíka s Marcelem. Na začátku druhé části mohl srovnat Bindulis, ale Sedláček se proti jeho zakončení přesunul včas. Poté předvedl ještě několik dobrých zákroků, po Gulašově střele měl i štěstí, když jej zachránila tyčka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jan Strmeň inkasoval gól v duelu s Olomoucí.

Domácí brankář nestačil až na zakončení Čachotského z bezprostřední blízkosti v přesilové hře. Vyrovnaný stav ale dlouho nevydržel, před druhou přestávkou se prosadil olomoucký Knotek. A jelikož brankáře Sedláčka vzápětí zachránila podruhé v zápase branková konstrukce, byli Hanáci po druhé třetině znovu ve vedení o jednu branku.

V úvodních pěti minutách třetí třetiny mohly oba týmy vstřelit gól po obtočení hráče kolem branky, ale Pecha vychytal Sedláček a domácí Knotek trefil jen levou tyčku. Poté se Olomouc zaměřila na poctivou obrannou hru a Motor se do útočné třetiny dostával jen s obtížemi. Minutu a půl před koncem základní hrací doby se Jihočeši odhodlali ke hře bez brankáře, ale krátce poté se puk dostal ke Kuncovi, který pečetil vítězství domácích gólem do prázdné branky.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Motor České Budějovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Bambula (J. Knotek), 39. J. Knotek (Bambula, Kusko), 59. Kunc (Kusko, Anděl) - 34. Čachotský (Valský, Štencel). Rozhodčí: Cabák, Stano - Axman, Synek. Vyloučení: 3:5, navíc Dujsík - Marcel oba 5 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4708.
Olomouc: J. Sedláček - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček, Mareš - Orsava, Nahodil, J. Káňa - Bambula, J. Knotek, Kunc - Navrátil, Menšík, Kusko - A. Rutar, Anděl, Mácha. Trenér: J. Tomajko.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Kachyňa, Bindulis, Marcel, Šenkeřík, od 21. navíc Šedivý - Gulaš, Pech, Holec - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - F. Přikryl, M. Toman, Čachotský - Karabáček, Vopelka, Chlubna. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata: