Hlavní obsah

Osm sparťanských hráčů se přiotrávilo z jídla, případem se zabývá policie i hygienici

Aktualizováno

Nečekané komplikace musel řešit ve středu odpoledne před druhým zápasem čtvrtfinálové série s Vítkovicemi trenér hokejové Sparty Josef Jandač. Hned osm jeho svěřenců prodělalo akutní střevní potíže, pět hráčů základního kádru včetně kapitána Tomáše Rolinka kvůli nim nakonec do duelu nezasáhlo. Zdravotní kompilace prý byly způsobeny otravou z jídla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Josef Jandač udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

„Osm hráčů mělo v průběhu dne střevní problémy, z toho pět hráčů základního kádru nemohlo nastoupit," uvedl bezprostředně po skončení zápasu tiskový mluvčí Sparty Tomáš Zetek, konkrétnější být ale nechtěl.

Klub po příčinách potíži pátral a došel k tomu, že otravu jeho hráči dostali z jídla v hotelu Expo stojícího poblíž holešovické Tipsport arény, kde sparťané v den zápasu obědvali. „Dál to nechceme řešit, soustředíme se pouze na sebe. Celou věc jsme ale nahlásili a předali policii i městské hygienické stanici," řekl Sport.cz Zetek.

Že pražská policie o případu ví a prošetřuje ho, potvrdil ČTK i její tiskový mluvčí Tomáš Hulan. Prozatím jej kvalifikovala jako ublížení na zdraví z nedbalosti a nyní čeká na výsledky vyšetření hygienické stanice. Ty by mohly být známy na konci týdne, nebo na začátku toho příštího.

V hotelu Expo se však kromě sparťanů stravovali i hokejisté Vítkovic, ti však žádné potíže neměli. Přiotrávení hráči Sparty jsou již v pořádku, se zbytkem týmu v pátek odcestují do Ostravy, kde série za stavu 1:1 na zápasy pokračuje v sobotu třetím duelem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice