Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 3:1Ostravané se na výhru nadřeli, Dynamo porazili doma popáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Krenželok 1 : 0
43. Schleiss 2 : 0
45. Wishart 2 : 1
60. Lev 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vydřeli ve 14. kole extraligy výhru 3:1 nad Pardubicemi. Vítězný gól vstřelil sedm minut před koncem zápasu Jan Schleiss a výsledek 49 sekund před sirénou v power play stvrdil Jakub Lev. Východočeši ve druhém utkání pod trenérem Břetislavem Kopřivou vyšli tentokrát bodově naprázdno, Ostravané porazili v domácím prostředí Dynamo popáté v řadě.

Článek

Pardubice i ve druhém duelu pod novým trenérským vedením vsadily především na defenzivu. Jejich výchozí pozici mohl krátce po začátku vylepšit Dušek, který po nenápadné akci orazítkoval břevno Bartošákovy branky.

Jenže štěstí hrálo v úvodní desetiminutovce s Vítkovicemi. Poté, co je uchránilo od inkasovaného gólu, pomohlo i Krenželokovi, který v osmé minutě z obtížného úhlu propašoval kotouč po ledě za záda pardubického brankáře Kacetla, jenž si špatně přikryl bližší tyčku.

To byl na dlouho jediný gólový moment, urputná partie moc dalších příležitostí nenabízela. Vítkovice se sice dostaly do několika brejkových situací, ale vedení se jim nepovedlo pojistit. Když ve 44. minutě nezúročil přečíslení ani Květoň, přišel trest. Wishart nahodil puk od modré čáry na vítkovickou branku a Bartošák se k němu v nepřehledném závaru nedostal.

Šťastná vítězná branka

Pro domácí to byla pobídka ke zvýšené aktivitě a s remízou se nechtěli smířit. Dej, Lev ani Schleiss se ale v krátkém sledu před Kacetlem nedokázali prosadit. Vítkovický tlak pokračoval v přesilovce, ale nakonec ho zužitkoval v 53. minutě už při hře pět na pět Schleiss, kterému střela z voleje nesedla, přesto Kacetlovi prošla za záda.

Hosté už nenašli síly na odpověď. V zoufalé snaze sice 70 sekund před koncem zariskovali s power play, ale aniž by se dostali ke střele na Bartošáka, ztratili kotouč a Lev do prázdné branky zpečetil vítězství Vítkovic.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. D. Krenželok (P. Zdráhal, Š. Stránský), 53. Schleiss (Dej, D. Krenželok), 59. Lev (Szturc) - 45. Wishart (Cardwell, Bubela). Rozhodčí: Šír, Veselý - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 5903.
Sestavy:
Vítkovice: Bartošák - Výtisk, D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Šidlík, T. Černý, Urbanec - Dej, Lev, Schleiss - Tybor, T. Jáchym, D. Květoň - Szturc, Š. Stránský, P. Zdráhal - Toman, Pytlík, Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.
Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Trončinský, Miromanov, Hrabal, Děrvuk, Budík - Skokan, Bubela, S. Treille - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Vondráček, Dušek, Perret - Kusý, Mandát, Poulíček. Trenéři: Kopřiva a Janecký.

Reklama

Související témata: