Hlavní obsah

Ostuda v Plzni! Fanoušci trefili rozhodčího lahví. Tohle nebudeme tolerovat, vzkázal Straka

Praha

Nespokojenost fanoušků přinesla plzeňskému hokejovému klubu ostudu. Při nedělním utkání Indiánů s Třincem hozená lahev zasáhla hlavního rozhodčího Jana Hribika, ten poté odjel na trestnou lavici a byl k němu přivolán lékař. Nakonec přes tento incident zápas dokončil.

Foto: www.hokej.cz

Rozhodčí Jan Hribik byl zasažen lahví při utkání Plzně s Třincem.

Článek

Krizová situace nastala ve 37. minutě, když rozhodčí odpískali faul plzeňského obránce Conora Allena na forvarda Martina Růžičku. V ten moment se několik návštěvníků utkání neudrželo a házeli na led plastové lahve. Plechovky měly údajně přistát na střídačce hostujícího týmu.

„Mrzí mě hulvátské chování některých fandů, kteří hází plné plechovky piva na naši střídačku, a nakonec tím trefí i hlavního rozhodčího. To se do takového utkání nehodí," okomentoval tento nešvar třinecký kouč Václav Varaďa.

Vyjádření plzeňského klubu
„Svých fanoušků si velice vážíme a považujeme je za jeden ze stavebních kamenů ledního hokeje v Plzni, ale excesy podobného rázu nehodláme tolerovat a budeme proti nim bojovat,“ řekl k incidentu majitel klubu Martin Straka.

Touto ostudou nedělní problém nekončí, bude mít řešení ještě u zeleného stolu. „Škála postihu je velká, nebudu teď ale předbíhat. Zjišťujeme všechny podrobnosti; zkoumají se videozáběry, co přesně přilétlo na střídačku Třince a co, jak a proč se stalo ohledně zásahu rozhodčího Hribika. Chceme mít k dispozici veškeré podklady," řekl Sport.cz předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík.

Plzni při vynesení verdiktu zřejmě uškodí, že problémy s jejími fanoušky nepřicházejí poprvé. V minulé sezoně klub častokrát pykal zejména za vulgární skandování příznivců Západočechů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Straka řeší problém s fanoušky. Ne poprvé.

„Je to další věc, která bude brána v potaz. Je to jako s hráči - když víckrát za sebou udělají nějaký nedovolený zákrok, zvyšuje se jim pochopitelně trest," přiznává Ujčík.

Plzeň nemine tučná finanční pokuta, možné je však i nepodmíněné či podmíněné uzavření části stadionu. „Opravdu teď nebudu předbíhat, ale může dojít i ke kombinaci trestů. Chci vše pořádné prošetřit, takže na konečný verdikt úplně nespěcháme. Radši vše uděláme s chladnou hlavou a na základě faktů. Roli bude hrát i zdravotní stav rozhodčího Hribika," dodal Ujčík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík

Reklama

Související témata: