Hlavní obsah

Otřes mozku, posunutá krční páteř. Holíka vezli po hrubém faulu do nemocnice, Jank se omluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byl to zákrok, který do hokeje nepatří. A přestože brněnský hokejový útočník Petr Holík mikrosekundu před osudným střetem s obráncem Mountfieldu Bohumilem Jankem věděl, že velmi pravděpodobně skončí špatně, vyhnout se mu už nestačil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové – Brno, Jank po faulu na Holíka dohrálVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Jank si zkraje druhé třetiny počínal u střídačky Komety jako utržený vagón. Žádná snaha hrát puk, cílem bylo zastavit Holíka. Za každou cenu. Až potud ještě možná všechno v pořádku, jenže způsob, jakým to provedl, byl hodně za hranou povolených možností.

Holík se po zásahu loktem (či ramenem) do hlavy poroučel k ledu a dlouhé vteřiny na něm zůstal ležet. Na střídačku mu těch několik centimetrů museli pomoct spoluhráči a člen realizačního týmu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. HC Kometa Brno 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Bezprostředně poté zamířil do nemocnice v Hradci Králové. „Petr Holík byl na vyšetření v nemocnici, má otřes mozku a posunutou krční páteř,“ informoval brněnský asistent trenéra Jiří Otoupalík poté, co se 31letý útočník vrátil k týmu.

Do utkání už pochopitelně nezasáhl a Kometa se nyní modlí, aby se jeho absence na ledě nepohybovala v řádu týdnů.

Dohrál i Jank, který vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Podle informací z klubu se posléze zraněnému soupeři písemně omluvil. Holík přijal omluvu s humorem a hradeckému tvrďákovi vzkázal, že mu tvrdý hit oplatí.

Je však jisté, že se počínáním důrazného beka nyní bude zabývat šéf disciplinárky Viktor Ujčík. Jankovi určitě přitíží jeho recidiva. Takřka před dvěma lety totiž vyfasoval za zákrok na kladenského Machalu stopku na osm duelů, po odvolání mu byl trest o jeden zápas snížen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.