Hlavní obsah

Pár zápasů nám nevyšlo, ale už je to pryč, liboval si po výhře nad Hradcem Adamský

Třinec

Hokejisté Třince se před play off dostávají do pohody. Poprvé v sezóně porazili Hradec Králové 4:1 a připsali si třetí vítězství v řadě. Dvě kola před koncem základní části stáhli náskok vedoucího Liberce na tři body a stejný i jejich odstup od třetí Sparty.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Milan Doudera, Martin Adamský a Marek Růžička z Třince se radují ze čtvrté branky, kterou vstřelili při vlastním oslabení.

Článek

„Chceme nejméně to druhé místo udržet, protože v play off je velmi důležité začínat doma," řekl útočník Martin Adamský, jenž do utkání s Hradcem Králové vedl Třinec místo chybějícího Irgla v roli kapitána. Tradičního vůdce vyřadila viróza, Adamský ho ale zaskočil bezvadně. Vstřelil vítězný gól a přihrávkou v oslabení na čtvrtý gól Marka Růžičky definitivně zlomil odpor soupeře. „Pár zápasů nám nevyšlo, ale snad už je to pryč a jsme dobře naladění na play off," přemítal o zažehnané lednové krizi Třince. „Slabším obdobím si v sezóně projde každý, Liberec nevyjímaje. I oni nehráli na začátku nic moc. Věřím, že nás to pustilo a budeme se držet jenom výher," řekl třinecký útočník.

Třinci kvůli drobnějšímu zranění chyběl i další útočník Kreps, a tak trenér Kýhos povolal do sestavy o pár dní dříve Martina Růžičku. „Plánoval jsem návrat až na úterý, ale protože kluci nemohli hrát, tak jsem do toho skočil už v neděli," popisoval Růžička, který Třinci chyběl kvůli otřesu mozku dva měsíce.

Návrat to byl nakonec povedený, i když vstup do utkání patřil Hradci Králové, který po 26 vteřinách vedl zásluhou Dzerinše. O minutu později ale srovnal Dravecký. „Škoda toho brzkého vyrovnání. Od té soby nabralo utkání obrovské tempo a mohli jsme děkovat Patrikovi Rybárovi, že to bylo po první třetině jedna jedna. O výsledku asi rozhodly situace v nerovnovážném stavu, kdy jsme dostali jeden gól v oslabení a následně pravděpodobně ten rozhodující v naší přesilovce," popisoval hradecký trenér Tomáš Martinec.

Reklama