Hlavní obsah

Pardubice - K. Vary 4:2Pardubice porazily Karlovy Vary a jsou jednu výhru od postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Říčka 1 : 0
14. Musil 2 : 0
17. Koffer 3 : 0
42. Vondráček 3 : 1
59. Kohout 3 : 2
60. Musil 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvládli i druhý domácí zápas předkola play off extraligy, porazili Karlovy Vary 3:1 a vedou v sérii na tři vítězné 2:0 na zápasy. Dynamo vedlo po brankách Roberta Říčky, Adama Musila a Filipa Koffera už v 17. minutě 3:0. V úvodu třetí třetiny ale zkorigoval výsledek Tomáš Vondráček a 71 sekund před koncem zdramatizoval závěr Martin Kohout. V čase 59:52 ale dovršil výsledek Musil. Východočeši mohou o postupu do čtvrtfinále rozhodnout už v pondělí, když je bude Energie od 19:00 hostit ve svém dočasném působišti v Chomutově.

Foto: David Taneček, ČTK

Na ledě to jiskřilo. Zleva Robert Říčka z Pardubic a Tomáš Vondráček z Karlových Varů.

Článek

Domácí Dynamo mělo od úvodu převahu a první velkou šanci měl ve 3. minutě po Kofferově přihrávce Anděl. V čase 8:35 se už Pardubičtí radovali, když po pouhých devíti vteřinách využil přesilovou hru při vyloučení hostujícího kapitána Vondráčka kanonýr Říčka střelou z levého kruhu. Ve 12. minutě mohla Energie vyrovnat při své početní výhodě. Dorážku Mikúše ale za Frodlem zachránil v brankovišti obránce Hrádek.

Ve 14. minutě získalo Dynamo dvoubrankový náskok, když Kolářovu přihrávkou z levé strany tečoval šťastně Musil a puk zapadl za Lukeše. Další možnosti měl po Poulíčkově akci Camara a z dorážky opět Musil, ale karlovarský gólman si s jejich pokusy poradil. V čase 16:39 už to bylo 3:0, když po Rohlíkově střele z levé strany z úhlu se dostal puk ke Kofferovi, který bekhendem překonal Lukeše.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu.

Ve druhém dějství měli hosté možnosti zkorigovat stav. Nejdříve ve 26. minutě zlikvidoval Frodl vyrážečkou Parkkonenův pokus a ještě před polovinou utkání nevyužila Energie dvě velké příležitosti. Beránek vystihl Kousalovu rozehrávku, ale v úniku ztroskotal na pravém betonu pardubického brankáře. Vzápětí se před Frodla dostal Koblasa, ale s pokusem o forhendový blafák skončil za brankou. V 33. minutě po Koblasově průniku Frodl vsedě přikryl Kohoutův pokus.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se sice domácí ubránili při Zdráhalově trestu, ale osm sekund po skončení přesilovky v čase 41:15 po Redlichově střele snížil do odkryté branky Vondráček. Dynamo si ale hlídalo náskok a do velkých šancí soupeře nepouštělo. V 54. minutě mohl při hře čtyř proti čtyřem zvýšit Paulovič, ale bekhendem přestřelil. Při power play Energie nejdříve netrefil prázdnou branku Říčka a na druhé straně dotlačil puk za Frodla Kohout. Pojistku pro Dynamo zařídil střelou ze středního pásma Musil.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Říčka (Cienciala, J. Kolář), 14. A. Musil (J. Kolář, Poulíček), 17. Koffer (O. Rohlík, Anděl), 60. A. Musil - 42. Vondráček (Redlich), 59. Kohout. Rozhodčí: R. Svoboda, Šindel - Komárek, Malý. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 7914. Stav série: 2:0.
Sestavy:
Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář, Petgrave - A. Musil, Poulíček, Camara - Cienciala, R. Kousal, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer - Matýs, T. Urban, Paulovič. Trenér: R. Král.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, Parkkonen, Dlapa, Pulpán, T. Havlín, Weinhold - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Kulich, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Jiskra, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: