Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 6:3Pardubice porazily šampiony z Třince i podruhé v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Camara 1 : 0
21. Camara 2 : 0
26. Kundrátek 2 : 1
38. Říčka 3 : 1
41. Růžička 3 : 2
41. Musil 4 : 2
49. Musil 5 : 2
58. Marcinko 5 : 3
59. Ciencala 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic i podruhé v této sezoně zdolali lídra z Třince. Na domácím ledě vyhráli ve 29. kole extraligy 6:3, když dvakrát v utkání skórovali pardubičtí útočníci Anthony Camara a Adam Musil. Obránce Jan Košťálek zaznamenal pět asistencí.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický Adam Musil před třineckou brankou.

Článek

Třinec přijel na led soupeře, kterého ještě jako jediného v tomto ročníku neporazil. Lépe ale začali Pardubičtí. V sedmé minutě střílel z prostoru mezi kruhy Paulovič, skóre se však ještě neměnilo. Rozjezd Dynama zbrzdila první přesilovka v podání Ocelářů.

Už při hře pět na pět pak ztratil puk domácí obránce Kolář, jenže Daňo brejk nevyužil. Do vedení se dostali ve 12. minutě hokejisté Pardubic, když se Košťálkova střela odrazila od zadního mantinelu a zblízka puk dorazil Camara. Hosté potom nevyužili ani svou druhou početní výhodu.

Foto: David Taneček, ČTK

Anthony Camara z Pardubic (vlevo) střílí gól. Zprava Milan Doudera z Třince a brankář Třince Marek Mazanec.

Domácí tým naopak druhou přesilovku zkraje druhé části využil. Po hákování Vrány stačilo Dynamu osm sekund, aby zvýšilo na 2:0. Souhru zakončil před brankou opět Camara. Třinec snížil za necelých pět minut, když v přečíslení tři na jednoho předvedl skvělou výměnu puku a zakončení. Do odkryté branky skóroval obránce Kundrátek.

Foto: David Taneček, ČTK

V souboji (zleva) David Musil z Třince a Matej Paulovič z Pardubic.

V polovině utkání Pardubičtí chtěli svůj náskok zvýšit, brankáře Mazance zblízka překonal Košťálek. Hosté ale využili trenérskou výzvu, s níž kouč Varaďa uspěl - rozhodčí branku neuznali kvůli nedovolenému bránění brankáři. Oceláři měli ve druhém dějství více střel na branku, ale ve 37. minutě se museli bránit po faulu Marcinka na brankáře Frodla. Domácí přesilovku za necelou minutu využili, když Mazance prostřelil nejlepší pardubický střelec Říčka.

Na startu třetí třetiny se Třinci povedl stejný kousek jako Pardubicím v té druhé. Hosté využili zbytek přesilovky, když na 2:3 snížil Růžička. Jenže tento stav vydržel pouze 17 sekund, protože dvougólový náskok vrátil Dynamu Adam Musil.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubičtí hokejisté (zleva) Robert Říčka a Anthony Camara se radují z gólu.

Když na třinecké straně nevyužil šanci Hrňa, přidal pardubický útočník Musil těsně po vypršení přesilovky pátý gól svého týmu. Svou již pátou dnešní asistenci zaznamenal obránce Košťálek. Hosté v závěru snížili zásluhou Vrány, ale vzápětí uzavřel na 6:3 Cienciala.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 6:3 (1:0, 2:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 12. Camara (Košťálek, R. Kousal), 21. Camara (Říčka, Košťálek), 38. Říčka (Košťálek, Cienciala), 41. A. Musil (Košťálek, R. Kousal), 50. A. Musil (Košťálek), 59. Cienciala (Hecl) - 26. Kundrátek (M. Kovařčík), 41. Martin Růžička (M. Doudera, Hrňa), 59. P. Vrána (Adámek). Rozhodčí: Kika, Šindel - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Pardubice: Frodl - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář, J. Zdráhal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, A. Musil, R. Kousal - Hecl, Cienciala, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Pochobradský. Trenér: R. Král.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, Miloš Roman, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Hrehorčák - Dravecký, M. Kovařčík, Šedivý - Kofroň. Trenér: Varaďa.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice