Hlavní obsah

Pardubice potvrdily Frodla, ulovily dva sparťany i další posily. Chceme medaili, hlásí majitel

Pardubice

Hokejové Pardubice dychtí po tom, aby se vrátily v extralize zpět na výsluní a kádr posilují na všech postech. Na úterní tiskové konferenci představily hned šest nových tváří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pardubičtí hokejisté zbrojí na novou sezonu - ilustrační foto.

Článek

Potvrdily příchod brankáře Dominika Frodla z Plzně, dres Dynama obléknou obránci Jan Košťálek, který skončil v pražské Spartě, i defenzivní Kanaďan Dennis Robertson z Bolzana. Na východ Čech se z Mladé Boleslavi stěhuje centr David Cienciala, z Trenčína slovenský reprezentační útočník Marek Hecl a rovněž forvard Robert Říčka, jenž poslední čtyři sezony strávil ve Spartě.

Frodl uzavřel s Dynamem tříletý kontrakt a vytvoří silný gólmanský tandem s Milanem Kloučkem, který ještě nedávno bojoval v kempu českého národního týmu o start na MS. „Dva kvalitní brankáři, kteří spolu byli i v reprezentaci... Každá konkurence je vždycky skvělá. Sezona bude dlouhá, oba dva dostanou prostor a poperou se o to, kdo bude jednička a kdo bude lepší," prohlásil trenér Richard Král. „Já jsem nic jiného ani nečekal," smál se vedle stojící Frodl, jenž po třech letech opustil kabinu plzeňských Indiánů a slovům nového kouče bedlivě naslouchal.

V obraně bude výraznou postavou Košťálek, jenž pomůže zejména v početních výhodách. Ve hře je ale i možnost, že by zamířil do zahraničí. „Co se týče extraligy je definitivně hráčem Dynama. Nicméně každý hráč má touhu zahrát si venku, nebo i v nejlepší soutěži světa. Situace by mohla nastat a jeho smlouva na to pamatuje," pokyvuje sportovní ředitel Pardubic Dušan Salfický.

Třiadvacetiletý Hecl prožil výtečný rok v Trenčíně, kde nastřádal v 51 zápasech základní části 46 bodů (20+26). Teď podruhé v kariéře okusí českou nejvyšší soutěž. V předloňské sezoně odehrál 19 utkání za Olomouc, tehdy posbíral gól a dvě asistence. „Mladej hráč s výborným pohybem, šikovnej, měli jsme na něj velice dobré reference," uvedl Král. Ofenzivu vyztuží také pravák Říčka s Ciencialou, který s Boleslaví vyřadil ve čtvrtfinále letošního play off právě Dynamo. „Komplexní hokejista, může hrát centra i křídlo. Má přehled, důraznej, nebojí se hrát s pukem," doplnil spokojeně 50letý kouč.

Východočeši chtějí zároveň udržet svoje klenoty. V jednání jsou s tahounem a vůdcem elitní formace Tomášem Zohornou, jenž se do Dynama vrátil po konci angažmá v Chabarovsku. „Máme o něj zájem. Chtěl by ještě sezonu strávit v zahraničí, ale uvidíme... Věřím, že k dohodě dojde," tvrdí majitel klubu Petr Dědek. Přitom lanaří i dalšího pardubického odchovance Lukáše Radila. „Čeká na nabídku ze zahraničí, pokud nepřijde, nic nebrání tomu, abychom ho tady zpátky zase uvítali," řekl k borci s 50 starty v NHL za San Jose, který se naposledy proháněl v barvách Spartaku Moskva.

Klub vede námluvy také s libereckým útočníkem Adamem Musilem, jenž po vydařené sezoně momentálně bojuje v reprezentaci o premiérovou účast na MS. „S Adamem jsem mluvil, s nikým teď nejedná. Má klauzuli se svojí agenturou, kterou vypověděl. Samozřejmě bychom o takového hráče měli zájem. Je to ale téma až po mistrovství světa," podotkl Dědek.

Pardubice v nedávno skončeném ročníku skončily ve čtvrtfinále play off, pro ten příští budou jejich ambice vyšší. „Dynamo bude v přespříští sezoně slavit sto let založení klubu a my bychom rádi získali medaili. Všichni hráči, které jsme přivedli, mají ambice. Nejdou se sem, jak se říká, jenom vyprdět," dodal Dědek.

Reklama