Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 5:1Pardubice přehrály i díky Musilovu hattricku poslední Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Köhler (trestné střílení) 0 : 1
11. Musil 1 : 1
25. Musil 2 : 1
32. Musil 3 : 1
43. Camara 4 : 1
55. Camara 5 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili v předehrávce 15. kola extraligy Zlín 5:1, vyhráli počtvrté za sebou a posunuli se do čela soutěže. Hattrickem se na tom podílel útočník Adam Musil, jenž se v dresu Dynama střelecky prosadil poprvé v sezoně. Čtyři body za dvě branky a dvě asistence si připsal Anthony Camara. Zlín prohrál popáté za sebou, podesáté v sezoně a je i nadále poslední.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Pardubic (zprava) Juraj Mikuš, Jan Zdráhal a Robert Říčka.

Článek

Úvod utkání přitom nezastihl defenzivu domácích v ideálním stavu a Frodl čelil několika velkým šancím Beranů. Ve druhé minutě vychytal osamoceného Zbořila, později zlikvidoval i další přečíslení dva na jednoho v podání Veselého s Mikušem, přesto ve 3. minutě kapituloval. Z trestného střílení nařízeného za faul debutujícího osmnáctiletého útočníka Herčíka jej překonal Köhler.

Vyrovnat mohl v 9. minutě Říčka, Dynamo se ale prosadilo až v první přesilové hře. Vyloučení Kubiše potrestal Musil a připsal si premiérový gól v dresu Východočechů po letním příchodu z Liberce.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Adam Musil dává gól v utkání se Zlínem.

Ve druhé části měli hosté velké problémy se střídáním. Ve 22. minutě po přečíslení ještě Rohlík zaváhání soupeře při výměně hráčů nepotrestal, o tři minuty později ale již Musil ano. Trškovi se brejk domácích nepodařilo zastavit ani faulem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hrdina úterního duelu Adam Musil z Pardubic.

Východočeši v klidu kombinovali, stříleli a hosty držel ve hře jen dobře chytající Kašík. Při čtyřminutovém vyloučení Němce ale ani on na vše nestačil a Musil střelecké probuzení podtrhl další brankou.

Domácí hráli sedmý zápas v rozmezí dvou týdnů, únava ale na jejich hře nebyla znát, Ve 43. minutě zvýšil Camara, jenž se prosadil ve třetím zápase v řadě. Zlínští nerezignovali, snažili se s výsledkem něco udělat, naráželi ale na připraveného Frodla.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Libor Kašík ze Zlína.

I ve třetí části měl ale nakonec více práce Kašík. Při pětiminutovém trestu Kubiše byl několikrát blízko čtvrté brance Musil, nakonec si ale čtvrtý bod připsal Camara, jehož krásně našel Říčka. Pardubice se v přesilovce prosadily potřetí v zápase.

Předehrávka 15. kola hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. A. Musil (Camara, Cienciala), 25. A. Musil (Camara, J. Kolář), 32. A. Musil (Cienciala), 43. Camara (R. Kousal, Hrádek), 55. Camara (Ŕíčka, J. Mikuš) - 3. Köhler z trestného střílení. Rozhodčí: Hradil, Vrba - Axman, Kajínek. Vyloučení: 3:3, navíc Kubiš (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 6953.
Pardubice: Frodl - Nakládal, Robertson, J. Zdráhal, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Vála - Blümel, Poulíček, Paulovič - O. Rohlík, Cienciala, Říčka - Camara, R. Kousal, A. Musil - Anděl, Herčík, Koffer. Trenér: R. Král.
Zlín: Kašík - P. Trška, M. Novotný, O. Němec, Matyáš Hamrlík, Gazda, Žižka, Dluhoš - Vopelka, Hejcman, Okál - R. Veselý, Honejsek, T. Mikúš - Flynn, A. Zbořil, Kubiš - Fryšara, P. Sedláček, Köhler. Trenér: Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata: