Hlavní obsah

Pardubice si koledovaly, jsou ale krok od finále. Byl by hřích to promrhat, ví Kousal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změna prostředí ani užší led se nestaly překážkou. Hokejisté Pardubic uspěli také v třetím díle semifinálové série proti Litvínovu. Na severu Čech se radovali poměrem 3:2 a už jen jediné vítězství je dělí od postupu do finále extraligy. To by si nejlepší tým základní části zahrál po dvanácti letech.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Dynamo Pardubice 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 3. zápas Litvínov - Pardubice

Těsný výsledek úplně neodráží průběh zápasu. Pardubice 50 minut tahaly za výrazně delší konec provazu. Pak ale domácí šťastnou trefou Demela odčarovali kouzlo brankáře Willa a favoritovi začali pořádně zatápět.

Svou první trefu v play off dokonce zapsal Ondřej Kaše, jenž čtyři minuty před koncem snížil na 2:3.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Pardubice 2:3 (56. O. Kaše)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Začali hrát vabank. Z naší strany to bylo trochu pasivnější, než jsme si představovali,“ přiznal hostující útočník Robert Kousal, který měl prsty ve všech gólech Pardubic. Litvínov si ze závěru duelu může vzít ponaučení do páteční odvety. V ní už bude přitlačen ke zdi, protože musí bezpodmínečně vyhrát.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Pardubice, pardubický Sedlák ztratil stabilitu a narazil do brankáře TomkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Musíme ale rubat celých šedesát minut. První třetina od nás byla špatná. Nehráli jsme vůbec dobře. O přestávce jsme si řekli, že takhle to nejde,“ hodnotil domácí útočník Nicolas Hlava. Severočeši měli totiž určitě jiný plán než se nechat zatlačit do místy až hluboké defenzivy.

V úvodní periodě vyslali na Willa jediný střelecký pokus, a to až v 17. minutě. Hosté vypálili sedmnáctkrát a po zásluze vedli 2:0. „Chtěli jsme to naopak. Soupeř nás ale svou kvalitou přehrál. Nebyli jsme ustrašení, ale smekám před kvalitou soupeře, která rozhodla,“ nehledal výmluvy litvínovský kouč Karel Mlejnek.

Jeho tým se teď musí pokusit o dosud nemožné. Otočit sérii z 0:3 na zápasy, což se v historii extraligy dosud nikomu nepovedlo. Přestože České Budějovice byly ve čtvrtfinále s Třincem blízko. „Dokud není konec, tak se na to nevykašleme. Otočit sérii by bylo samozřejmě hezký,“ pousmál se Hlava. To hosté naopak ví, že jsou k vysněnému souboji o pohár už blízko. „Víme, že tři nula je krásný náskok a byl by hřích ho promrhat,“ má jasno Kousal.

Reklama