Hlavní obsah

Pardubice stále čekají na soupeře. Tušili jsme ho, teď už nevíme, usmíval se Zadina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystají se na první finále po dvanácti letech, akorát ještě neznají svého soupeře. Hokejisté Pardubic si postup do poslední série zajistili už před týdnem. Na delší pauzu už jsou ale zvyklí, a problémem by tak neměla být ani před finále. Svého posledního soupeře v sezoně se dozvědí v sobotu, kdy se v sedmém duelu v Praze rozhodne, zda si o titul zahraje Sparta, nebo Třinec.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hokejisté Pardubic slaví postup do finále Tipsport extraligyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Před čtvrtfinále čekaly Pardubice na svého soka dvanáct dnů, teď mají o den méně. Situace se tedy pro vítěze dlouhodobé části příliš nemění. Pár dnů volno, které někteří hráči včetně Lukáše Sedláka vyplnili golfem, pak tréninky. Udržovací, v tempu. Tak, aby hráči neztratili kondici.

„Samozřejmě náš soupeř bude rozehraný. My ale trénujeme kvalitně a budeme nachystaní. Jsme připravení na jakéhokoli soupeře. Musíme se soustředit sami na sebe. Na aspekty ve hře, co chceme hrát a v čem chceme být dobří,“ řekl v pátek novinářům trenér Marek Zadina.

Hlavní tvář týmu Lukáš Sedlák má ohledně průtahů před finálovou sérií jasno: „Zvládli jsme to předtím, zvládneme to i teď.“

A koho do finále? Herní styl Sparty a Třince se liší. Oceláři jsou pověstní svou defenzivou, Spartě zase nechybí kvalita směrem dopředu. „Je nám to celkem jedno. Oba týmy jsou kvalitní, a tak jako tak nás čeká těžký soupeř,“ pravil Sedlák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Pardubice 3:4 (33. Sedlák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Finále s Třincem by jistě bylo zajímavé pro kouče Zadinu. Ten v Třinci působil po boku Václava Varadi, a je tak podepsán pod mistrovskými tituly. Teď stojí na opačné straně barikády a třineckou sérii čtyř výher v řadě bude chtít utnout, pokud se to tedy nepovede už v sedmém semifinále Spartě.

„Tušili jsme, koho ve finále dostaneme. Teď už netušíme. Nikdy nevíte, co se stane, a ve čtvrtek se to potvrdilo,“ uvedl Zadina k třinecké výhře 2:1 v prodloužení.

Právě Třinec však do jisté míry hraje roli v zatím úspěšném pardubickém tažení. Právě s Oceláři loni Dynamo vypadlo v semifinále. „Tahle zkušenost nám pomáhá. Tohle si ten tým potřebuje prožít. Zažít společně úspěchy i neúspěchy. Projít nějakou cestou, aby poznal, co vede k vítězství a jaká za tím stojí práce,“ uvědomuje si Sedlák.

Letos budou Pardubice snad ještě větším favoritem než loni. Předurčuje je k tomu nejen fakt, že vyhrály základní část, ale také play off. V tom prosvištěly semifinále i čtvrtfinále v téměř nejkratších možných termínech. Z devíti zápasů padly jen jednou, a to při třetím duelu na ledě Hradce Králové.

Malá motivace navíc: Po osmi letech se mohou stát prvním týmem, který na vítězství v základní části naváže mistrovským titulem. Naposledy se to podařilo Liberci.

Reklama