Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 4:3 SNPardubice uhájily třetí příčku, Plzeň porazily na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Schleiss 0 : 1
32. Bulíř 0 : 2
36. Poulíček 1 : 2
53. Camara 2 : 2
55. Dufek 2 : 3
60. Nakládal 3 : 3
60. Poulíček (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Atraktivní konfrontaci nabídla úterní předehrávka 31. kola hokejové extraligy. Průběžně třetí Pardubice uhájily svou pozici v tabulce před čtvrtou Plzní, když Západočechy porazily 4:3 po samostatných nájezdech. Už v jedenáctém vzájemném duelu za sebou vyhrál domácí tým. Dynamo bodový zisk zachránilo v poslední minutě třetí třetiny, kdy vyrovnal Jakub Nakládal.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tvrdý souboj. Zleva Michal Bulíř z Plzně a Michal Hrádek z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Pardubičtí zahájili utkání aktivně a už ve třetí minutě po velkém závaru minul branku Cienciala. Brankář Svoboda si poradil i se střelou Hecla, na druhé straně pardubický gólman Frodl zasáhl proti Dzierkalsovi. První přesilovku si v polovině první třetiny zahráli hosté, když Dynamo hrálo v šesti, ale neskórovali. To samé zopakovali v početní výhodě o chvíli později i Pardubičtí.

Velká šance domácích následovala v 17. minutě, kdy v brejku Rohlík nepřekonal Svobodu a následně minul odkrytou branku Pochobradský. V závěrečné minutě první třetiny byl vyloučen Poulíček a domácí šli po protestech své střídačky dokonce do tří. Dvojnásobnou přesilovku hosté využili po 16 sekundách, když se trefil Schleiss.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Další tvrdý souboj. Marek Hecl z Pardubic a Martin Lang z Plzně.

Zbytek oslabení Pardubičtí ubránili a potom si i oni zahráli přesilovku, jenže Říčka z úhlu mířil jen do brankové konstrukce. I hosté pak měli větší počet hráčů na ledě, což Pardubicím nabídlo 15 sekund početní výhody v pěti proti třem.Jenže z brejků hrozila Plzeň. Ještě v oslabení ujel Suchý, ale Frodla nepřekonal.

Ve 32. minutě už uspěl Bulíř, když nadvakrát nasměroval puk do pardubické branky. Dynamo snížilo ve 36. minutě, kdy po sérii střel z dorážky skóroval Poulíček. Vyrovnat pak mohl ještě Paulovič, ale Svoboda puk našel ve své lapačce.

Pardubičtí se dál snažili o vyrovnání ve třetí třetině. Košťálek ještě branku minul. V 53. minutě už Musil našel před plzeňským gólmanem Camaru, jenž vyrovnal. Plzeň si však vedení vzala rychle zpět: Dufek předal puk Kaňákovi, který nečekaně vystřelil od mantinelu a zamířil přesně. Pardubice si pak vytvořily obrovský tlak, ale puk zblízka za brankovou čáru nedotlačily. Až 43 sekund před sirénou vyrovnal tvrdou střelou obránce Nakládal.

V prodloužení nejprve zasahoval pardubický Frodl, na druhé straně trefil Mikuš tyčku plzeňské branky. O vítězi však nakonec rozhodovaly až nájezdy. Na pardubické straně proměnili Hecl, Poulíček a Cienciala, za hosty pouze Bulíř. Třetí Pardubice tak před sebe čtvrtou Plzeň nepustily.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Poulíček (Blümel), 53. Camara (A. Musil), 60. Nakládal (Blümel, Paulovič), rozhodující sam. nájezd Poulíček - 20. Schleiss (Bulíř, Čerešňák), 32. Bulíř (Schleiss, Budík), 55. L. Kaňák (J. Dufek). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Gerát, Axman. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Pardubice: Frodl - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, A. Musil, R. Kousal - Hecl, Cienciala, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Pochobradský. Trenér: R. Král.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Graňák, Budík, Kvasnička, Kremláček - J. Dufek, Mertl, Dzierkals - Schleiss, Bulíř, F. Suchý - M. Lang, G. Thorell, Blomstrand - F. Přikryl, Adamec, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice