Hlavní obsah

Pardubice velebí obra Vladaře. Máme gólmana z Bostonu, musíme ho nechat vyniknout, vtipkoval Svačina

Liberec

Přišel do Pardubic a dostál svému příjmení. Daniel Vladař v bráně vládne. V minulém kole vychytal čisté konto na ledě brněnské Komety, teď měl lví podíl na cenném triumfu na ledě Bílých Tygrů. Z mnoha střel nestačil na jedinou a po výhře 2:1 zaslouženě přijímal pochvaly od svých spoluhráčů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Pardubic Daniel Vladař

Článek

„Liberec ztroskotal na našem brankářovi, který podal exkluzivní výkon," vyzdvihl strážce branky asistent pardubického trenéra David Havíř.

Vladař Pardubice posílil před třemi týdny z Bostonu. Hrát by za ně měl do konce roku, než se v zámoří rozjedou soutěže. Za Dynamo dosud odchytal pět duelů s úspěšností zákroků 95,45 %. Momentálně v tomto ohledu Vladař extralize kraluje.

„Všichni to vidí. Jeho tendence je stoupající. Opravdu podává skvělé výkony, které od něj asi každý čekal. Drží celý tým a s tím se pak zvedají i ostatní hráči a projevuje se to na bodech v tabulce," pochvaloval si Havíř.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Valentin Claireaux z Pardubic a Lukáš Derner z Liberce bojují o kotouč v utkání 27. kola hokejové extraligy.

Pod Ještědem si 23letý gólman svou bilanci vylepšil 36 stoprocentními zásahy. „Máme gólmana z Bostonu, tak ho musíme nechat trochu vyniknout, potřebuje se trochu taky ukázat," vtipkoval střelec vítězného gólu Vladimír Svačina. Po výhře pod Ještědem byl dobře naladěný. „Tady se nevyhrává. Moc zápasů v mé kariéře si nepamatuju, kdy jsme tady byli úspěšní. Po nás jsou teď každé body nesmírně cenné. I když to třeba na počet střel nevypadalo, snažili jsme se hrát ze zabezpečené obrany a čekat na své příležitosti," přiznal Svačina. Právě on ne příliš atraktivní duel sedm minut před koncem rozsekl.

Mužem zápasu byl ovšem Vladař. „Doufali jsme, že tady stejně jako v Brně taky vychytá nulu. Pět třetin předtím nedostal gól, takže jsme doufali, že to zavře i na poslední třetinu," culil se Svačina. Nepovedlo se, ve 43. minutě mu čistý štít pokazil Petr Jelínek.

Ve všech ostatních případech byl stoprocentní. „Je to kvalitní gólman, ale je to i o nás," uznal Jelínek. Nejvíce Vladaře se svými parťáky zaměstnal v prostřední části, kdy na něj Liberečtí vyslali 17 střel.

„Ale ne vždy je počet střel rozhodující. Kolikrát nejde o nebezpečné střely ze slotu... Každopádně základní kámen vítězství byl Vlady v bráně. Dneska měl fakt spoustu práce," ocenil ho Svačina.

„V bráně je strašně veliký. I na tréninku je těžké dát mu gól. Teď je to trend, že gólmani jsou obrovští. Když si ještě vezmu, že má z Ameriky o trochu menší výstroj než mají gólmani v Evropě, tak tam stejně nemá žádné místo," podotkl Svačina.

Byl by rád, aby Vladařova pardubická mise trvala déle než do konce roku? „Myslím, že máme všechny gólmany kvalitní. Když se rozjede NHL, tak mu poděkujeme a popřejeme štěstí. Ukazuje své kvality a že v nejlepší lize je právem," uzavřel Svačina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články