Hlavní obsah

Pardubický talent opět zářil! Chválím ale celý tým, klidnil euforii kouč Holaň

Litvínov

Oboustranné hokejové trápení s neproměněnými šancemi, když v zápase dominovali svými výkony brankáři na obou stranách. Takový obrázek nabídlo střetnutí Litvínova s Pardubicemi v nedělním duelu extraligy (0:1 po samostatných nájezdech).

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Pardubic Milan Klouček se raduje z vítězství 1:0 nad Litvínovem po samostatných nájezdech.

Článek

V souboji celků z posledních dvou příček tabulky nepadl gól ani v prodloužení a o dvoubodovém zisku pro hosty rozhodly až samostatné nájezdy. Při nich pardubický brankář Klouček ani jednou nekapituloval, zatímco domácího Petráska překonal Kanaďan Quenneville.

Pardubičtí bodovali potřetí v řadě, a i díky tomu zvýšili svůj náskok na třináctém místě před severočeským sokem na pět bodů. „Přijeli jsme si pro body, které jsme si zasloužili," oddechl si trenér Miloš Holaň. „V první třetině jsme soupeře zatlačili a vytvořili jsme si několik příležitostí a kdybychom vedli 3:0, nikdo by se nemohl divit. Kluky musím pochválit i za hru v oslabení, klobouk dolů, jak si s tím poradili. A jak pomohli brankáři Kloučkovi k vychytané nule po pětašedesáti minutách," liboval si kouč Východočechů.

Devatenáctiletý Milan Klouček navázal na svoje skvělé představení z ledu pražské Sparty, kde v úterý zásadní měrou přispěl k výhře Pardubic 3:1. „Na Spartě jsme překvapili. Jenže v Litvínově jsme hráli proti celku, který je pod námi v tabulce, a šlo o to, aby se k nám bodově nepřiblížil. Jsem rád za obě výhry, ale vážím si přece jen trošku víc úspěchu ze severu Čech," líčil Klouček.

V Litvínově udivoval jistotou. „Snažil jsem se chytat s chladnou hlavou a pořád stejně i při nájezdech. Jenom jsem se podíval, že jede František Lukeš a na konci Karel Pilař. Pan trenér mi předtím říkal, že Lukeš je šikovný. Udělal mi kličku do bekhendu a naštěstí mě to trefilo," rekapituloval pardubický hrdina zápasu.

Petráskův výkon nestačil

Litvínov prohrál posedmé v řadě, ale bral po šesti kolech bez jakéhokoliv zisku alespoň bod. „Do utkání jsme vstoupili špatně, podržel nás brankář Petrásek. Pak jsme se přece jen zlepšili a zápas se lámal v tom směru, že může rozhodnout jediný gól. Bohužel nám to nevyšlo ani při nájezdech," pravil trenér Vervy Radim Rulík.

Hráči Litvínova vstřelili v deseti odehraných zápasech dvanáct branek, k dobru mají oproti konkurenci ještě úterní dohrávku na Spartě. „Sráží nás křečovitost při zakončení, chybí klid. Děláme všechno, aby se to zvedlo," dodal litvínovský kouč.

Brankář Michael Petrásek navzdory čistému kontu po pětašedesáti minutách netajil zklamání. „Když už vzadu udržíme nulu, měli bychom dát nějaký gól. Sice jsme přerušili tu černou sérii výsledků bez bodu, ale to není útěcha," dával najevo rozpaky.

Reklama