Hlavní obsah

Pecha narazil na dvířka a musel do kabin. Tohle člověk neudělá schválně, ujišťoval Vampola

Bez klíčového muže své ofenzívy se museli liberečtí hokejisté pokoušet o zvrat v poslední desetiminutovce prvního finále. Útočník Petr Vampola totiž mimo hru atakoval sparťana Lukáše Pecha, jenž zůstal na ledě u střídaček. Rozhodčí nejprve signalizovali dvouminutový trest, po poradě poslali Vampolu předčasně do kabin.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Petr Vampola v diskuzi s čárovým rozhodčím během prvního finále se Spartou.

Článek

Co se v nepřehledné situaci událo? Pech si po srážce bolestivě narazil bok o mantinel. „Oba jsme jeli střídat, došlo ke kontaktu a zůstala tam otevřená vrátka,“ popisoval Vampola už klidným hlasem po zápase. „Samozřejmě mě to mrzí, tohle člověk určitě neudělá schválně. Ale osobně jsem v tom neviděl trest na pět plus do konce,“ polemizoval s verdiktem rozhodčích.

Hokej nejsou šachy

„Těch kontaktů bylo v zápase strašně moc, hokej nejsou šachy. Taky jsem teď domlácený a nebyl na mě jediný faul,“ líčil Vampola. „Řekl bych svůj názor, ale nemůžu to víc komentovat,“ říkal s odkazem na zákaz vyjadřování hráčů i trenérů k výkonu rozhodčích v den zápasu.

Inkriminovaný moment se odehrál mimo pozornost většiny hráčů. „Sám jsem to neviděl. Ale co jsem slyšel, Pechy šel střídat a dostal ránu zezadu,“ líčil sparťanský kapitán Jaroslav Hlinka.

„Někdy mi přijde, že z toho dělají, jako by to byla vražda, a za chvíli byl ten hráč zase na ledě. Nechci to hodnotit, ale z toho, jak mi to rozhodčí vylíčil, to zase tak zákeřné být nemohlo. Ať si každý udělá svůj úsudek,“ říkal liberecký útočník Branko Radivojevič.

Reklama

Související témata: