Hlavní obsah

Pěkné gesto Sparty: Moc rádi bychom Ukrajincům poskytli alespoň minimální rozptýlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pěkným gestem přišla hokejová Sparta. Vedení pražského klubu ve středu na svých stránkách zveřejnilo text napsaný v ukrajinštině i v češtině, v němž oznámilo, že na nedělní poslední domácí duel základní části extraligy proti Zlínu umožní všem Ukrajincům vstup zdarma.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Choreo sparťanských hokejových fanoušků na podporu Ukrajiny během utkání s Libercem.

Článek

„Vnímáme, jak musí být tato doba náročná nejen pro uprchlíky, ale i pro osoby ukrajinské národnosti dlouhodobě žijící v České republice. Moc rádi bychom jim poskytli alespoň minimální rozptýlení od negativních myšlenek," uvedla generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová v souvislosti s nedávným vpádem ruských vojsk na Ukrajinu.

K účasti na zápase v libeňské O2 areně bude stačit od středy předložit v zákaznickém centru cestovní pas nebo ukrajinský občanský průkaz.

„Události na Ukrajině zasáhly celý klub, včetně hokejistů s ruským původem, kteří válečnou agresi jednomyslně odsuzují," připomíná tiskový mluvčí klubu Marek Táborský, že za Spartu hrají i Rusové Oleg Pogorišnyj, Gennadij Stoljarov a Švéd s ruskými kořeny Maxim Matuškin.

Související témata: