Hlavní obsah

Píša je z trestu zhnusený

Marek BurkertSport.czPrávo

Návrat do české extraligy si Aleš Píša určitě představoval jinak. Obránce Pardubic na startu soutěže pykal osm zápasů za pět let starý prohřešek, po bitce ve Zlíně mu disciplinárka ve čtvrtek podmínku změnila na další osmizápasový distanc.

Článek

"Absolutně s tím nesouhlasím," vztekal se do telefonu Píša, jenž se na východ Čech vrátil z Ruska. "Připadá mi, že po mně někdo neustále jde, a jen se čekalo na záminku, abych zase nemohl hrát," zuří devětadvacetiletý bek.

Píšovi vadí, že se v extralize neposuzuje stejným metrem. "Musím se ohánět Jiřím Šlégrem, který proti Kladnu taky sundal rukavice a další den normálně nastoupil. Navíc se provinil určitě víc, protože zasáhl do potyčky dvou jiných hráčů. Připadá mi, že to někdo posuzuje, jak se mu to hodí," připomíná duel Litvínova s Kladnem, kdy severočeský hromotluk naložil nejmenšímu hráči hostů Pavlasovi.

Pardubického hokejistu štve, že jej nikdo ani neinformoval, kvůli jakému důvodu by se podmínka znovu měnila v ostrý trest. "Kdyby mi něco řekli, tak jsem se ve Zlíně vůbec nepral. Myslel jsem, že si nesmím nic dovolit jen k rozhodčím. Kdyby mě informovali, že nesmím hrát do těla nebo se poprat, tak bych ze sebe musel do 31. prosince na ledě dělat blbce," nebral si Píša servítky.

Dlaha na čtrnáct dnů

Při utkání ve Zlíně navíc utrpěl vlasovou zlomeninu palce pravé ruky. "Mám na čtrnáct dnů dlahu, ale to nehraje roli. Hned v pátek dopoledne jdu za generálním manažerem Kusým a budeme se bavit, co dál. Jestli někdo nechce, abych hrál českou extraligu, tak ať mi to přijde říct," vyzýval.

Není tedy vůbec vyloučeno, že se pardubický klub bude odvolávat. "Určitě se do toho pustíme," říkal Píša. "A jestli jsem z dění v extralize zklamaný? Spíš zhnusený, to je to správné slovo," hromoval pardubický bek.

Reklama

Související témata: