Hlavní obsah

Karlovy Vary - Olomouc 3:2 PPPlutnar zajistil Karlovým Varům výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Rachůnek 1 : 0
34. Knotek 1 : 1
35. Řezníček 1 : 2
36. Vondráček 2 : 2
65. Plutnar 3 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 20. kole extraligy Olomouc 3:2 v prodloužení a ukončili sérii tří porážek. Hanáci si naopak třetí nezdar v řadě připsali. Utkání rozhodl v čase 64:59 obránce Michal Plutnar.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Na ledě se ocitli vleže Vilém Burian (vlevo) z Olomouce a Jan Hladoník z Karlových Varů.

Článek

Ve ztichlé KV aréně, ve které se nepodařilo do začátku utkání zprovoznit ozvučení haly, se hrál v úvodní třetině průměrný hokej bez větších brankových příležitostí, Diváci se dočkali většího vzruchu pouze ve 3. minutě, kdy domácí Rohan trefil horní tyč. Vzápětí měl na druhé straně šanci Káňa, ale minul odkrytou domácí branku, ve které dostal přednost Habal před Novotným.

Zajímavější a dramatičtější hokej nastartoval až ve 33. minutě Rachůnek, který z nulového úhlu překvapil brankáře Lukáše a otevřel skóre zápasu. Hráči z lázeňského města se však z vedení dlouho neradovali, při vyloučení Osmíka o minutu později vyrovnal Knotek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš řeší situaci před Jiřím Kulichem z Karlových Varů a Lukášem Klimkem z Olomouce.

Povzbuzená Olomouc za dalších 50 vteřin otočila vývoj zápasu, Habala překonal obránce Řezníčka přesně střílející od modré čáry. Západočeši ale na jeho gól dokázali ještě ve druhé třetině zareagovat. Po vyhrané buly se ve 36. minutě prosadil kapitán Vondráček.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Kapitán Karlových Varů Tomáš Vondráček.

Ve třetí třetině mohl hosty po chybě domácí obrany opět posunout do vedení Knotek, ale jeho střelu z mezikruží pokryl výborně chytající Habal. V 53. minutě byl velmi blízko k vedoucí brance Flek, ale zcela osamocený před Lukášem bekhendovou střelou jen nastřelil tyč.

Druhý bod pro Energii nakonec zajistil vteřinu před koncem prodloužení Plutnar, který trefil prudkou střelou horní roh olomoucké branky a ukončil sérii porážek Západočechů.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:2 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 33. T. Rachůnek (Hanousek), 36. Vondráček (Hladonik), 65. Plutnar (Kulich) - 34. J. Knotek (J. Káňa, Ondrušek), 35. Řezníček (Strapáč, Olesz). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Rampír, Šimánek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 2352.
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, Hanousek - Flek, Kracík, T. Rachůnek - Průžek, Miškář, Hladonik - O. Beránek, Kulich, Kohout - Vondráček, Osmík, Šik. Trenér: Pešout.
Olomouc: Lukáš - Groch, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček, - V. Tomeček, Krejčí, J.Káňa - Kucsera, J. Knotek, Burian - Navrátil, Nahodil, Klimek - Olesz, Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice