Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 4:0Plzeň díky hattricku Bulíře a čistému kontu Pavláta zdolala poslední Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Mertl 1 : 0
29. Bulíř 2 : 0
32. Bulíř 3 : 0
38. Bulíř 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v dohrávce 43. kola extraligy Zlín 4:0 a připsali si čtvrtou tříbodovou výhru v řadě. Po bezbrankové úvodní třetině domácí o výhře rozhodli čtyřmi brankami v prostřední dvacetiminutovce, kdy skórovali třikrát během početní výhody. Čistým hattrickem během 8 minut a 4 vteřin se blýskl Michal Bulíř, druhou nulu v řadě vychytal Dominik Pavlát. Bezgóloví hosté ztrácejí na čtrnácté Kladno 14 bodů a opět se tak přiblížili sestupu z nejvyšší soutěže.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michal Bulíř z Plzně slaví branku Plzně.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a díky lepšímu pohybu dostali soupeře pod tlak. Hosté ale přečkali únik Schleisse a Kaňák v 11. minutě trefil levou tyčku. Zlínští se směrem dopředu poprvé připomněli až ve 14. minutě, kdy však osamocený Honejsek z mezikruží vypálil vedle. Z protiútoku Přikryl po přečíslení znovu nastřelil levou tyčku.

Na druhé straně po vyhraném vhazování po závaru kolem brankoviště nedokázal Makarenko dorazit kotouč za ležícího gólmana Pavláta. Berani mohli v závěru třetiny jít do vedení, během 72 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři ale Mallet zblízka Pavláta neprostřelil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Dominik Graňák z Plzně vede kotouč.

Prostřední část zcela ovládli Indiáni díky nedisciplinovanosti hostů. Ve 25. minutě ještě Bulíř přesilovkovou individuální akci nedotáhl, ale o dvě minuty později už Mertl po chytré přihrávce Blomstranda potrestal Makarenkovo vyloučení. Další početní výhodu využil ve 29. minutě se štěstím Bulíř a ve 32. minutě při přesilovce pět na tři nejproduktivnější hráč extraligy zvýšil přesnou ranou bez přípravy z pravého kruhu už na 3:0. Vyhnal Kašíka z branky.

Hosté poté na chvíli ožili, Michasjonok však v gólové šanci selhal a naopak ve 38. minutě po výměně kotouče se Suchým dokončil ranou z voleje čistý hattrick Bulíř. Navíc krátce před koncem druhé třetiny při další přesilové hře zachránila náhradníka Hufa levá tyčka po střele Blomstranda.

Závěrečná dvacetiminutovka se už hrála spíše z povinnosti. Indiáni své akce přehrávali a nezužitkovali soupeřem nabídnuté tři přesilovky. Hosté nedokázali zaznamenat ani čestný úspěch a Pavlát tak natáhl svoji neprůstřelnost na 152 minut.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Mertl (Blomstrand, G. Thorell), 29. Bulíř (G. Thorell, Blomstrand), 32. Bulíř (Mertl, Schleiss), 38. Bulíř (F. Suchý). Rozhodčí: Lacina, Obadal - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:9. Využití: 3:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Plzeň: Pavlát - J. Holý, L. Kaňák, Kremláček, Graňák, Budík, J. Kindl (46. Kvasnička) - Dufek, Mertl, M. Lang - F. Přikryl, Bulíř, F. Suchý - Schleiss, Kodýtek, Blomstrand - Malát, G. Thorell, M. Marcel. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.
Zlín: Kašík (32. Huf) - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Žižka - Mallet, Claireaux, Honejsek - Zabusovs, R. Veselý, Kubiš - Michasjonok, Hejcman, Köhler - Okál, Makarenko, P. Sedláček - Karafiát. Trenér: L. Jenáček.

Reklama

Související témata: