Hlavní obsah

Plzeň před play off pod dekou. Kuriózní vlastenec jedničky, sůl do rány nasypal i Flynn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hůře se naladit na klíčovou fázi sezony snad ani nejde. Plzeňští hokejisté v 52. extraligovém kole proti Liberci odvraceli debakl, šestibrankové manko nakonec snížili na 3:6. Přesto prohráli už pětkrát za sebou, z posledních patnácti kol nasbírali jen osm bodů, nejméně v celé soutěži. A podruhé v řadě je zachránila úprava z dob covidu, že do předkola postupuje i dvanáctý tým po základní části.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec 3:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Není divu, že fanouškům dochází trpělivost. Západočeské trápení podtrhla tragická druhá třetina v domácím zápase s Bílými Tygry, kdy inkasovali pět gólů během necelých osmi minut. „Nemám pro to vysvětlení. Hrozně jsme propadli a všechny góly jsme jim darovali. Padalo nám to tam a lidi hvízdali. Bylo to složité,“ popisoval v rozhovoru pro klubový web kapitán Jan Schleiss.

Nejprve se dvakrát za minutu trefil Oscar Flynn a provokativními oslavami, při nichž gestikuloval směrem do publika, chtěl domácím příznivcům oplatit loňské předkolo. Tehdy ho po čtvrtém duelu série jeden z fanoušků při rozhovoru počastoval několika vulgárními výrazy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Flynn po vstřelených gólech provokoval domácí fanoušky.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zmar podtrhl pátý hostující gól. Jakub Rychlovský se stal nejlepším střelcem extraligy díky pořádně kuriózní trefě. Jeho střelu ztlumil Jansa a kotouč plachtit vedle branky. Brankář Samuel Hlavaj se ho snažil hokejkou ze vzduchu odpálit, místo toho si ho však neuvěřitelně srazil do sítě a s potupou raději mazal na střídačku. Tohle plzeňské jedničce na psychické pohodě před play off rozhodně nepřidá.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kuriózní trefa Jakuba Rychlovského na 5:0.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Škodovka se sice ve třetí části zvedla a třemi góly zmírnila debakl, to je však pouze slabá náplast na výkony v celé základní části. „Měli jsme zase spoustu výkyvů. Vždycky když jsme se mohli tabulkou posunout nahoru, předvedli jsme výbuch. Křivka lítala nahoru dolu,“ uvědomoval si Schleiss.

Zatímco v letech 2021 a 2022 modrobílí na covidovou úpravu pravidel doplatili, když v základní části skončili šestí, respektive pátí a vypadli hned v předkole, teď je už podruhé v řadě zachránila. Znovu po roce totiž skončili dvanáctí.

Loni šli do předkola v podobné pozici po devíti porážkách v řadě, přesto dokázali Liberec pořádně potrápit a mohlo je mrzet jen to, že v rozhodujícím zápase přišli o tříbrankový náskok.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Liberec 0:6 (33. Bulíř)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V Plzni si asi oddechli, že teď nejdou znovu na Bílé Tygry nebo na Kometu, se kterou neuhráli v základní části ani bod. Proti Litvínovu však také budou jasným outsiderem, který může jen překvapit. „Čtvrtfinále jsme si dlouho nezahráli, máme velkou touhu,“ svěřil se Schleiss.

Ke splnění jeho přání ale Západočeši potřebují větší střelecký příspěvek jak od kapitána, jenž se v sezoně trefil pouze pětkrát, tak i od dalších odchovanců jako Miroslava Indráka nebo Petra Straky, kteří se vraceli s velkou slávou, ovšem v základní části pohořeli. „My mlčící se musíme probudit. Snad to přijde teď, když je jiná soutěž,“ doufá Schleiss.

Indiáni budou vyhlížet i návrat ofenzivních opor. Po tvrdém zásahu do hlavy od Houdka se už sice po třítýdenní pauze vrátil švédský forvard Tim Söderlund, stále však chyběli dva nejproduktivnější útočníci Adrián Holešinský a Jakub Lev.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.