Hlavní obsah

Plzeň si pojistila defenzivní opory, reprezentanty Česka a Slovenska

Praha

Hokejová Plzeň se domluvila na prodloužení kontraktů se svými dvěma klíčovými obránci. Čtyřiadvacetiletý člen slovenského národního týmu Peter Čerešňák se aktuálnímu lídrovi extraligové tabulky upsal do roku 2020, o tři roky mladší český reprezentant David Sklenička do roku 2019. Oběma měly původní smlouvy vypršet po probíhající sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejový obránce Peter Čerešňák prodloužil smlouvu s Plzní.

Článek

Čerešňák zamířil do Plzně v průběhu minulého ročníku z Vítkovic, v aktuální sezóně odehrál za Západočechy 24 utkání s bilancí jednoho gólu a pěti asistencí. Ve statistice účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách je navíc na plus jedenácti.

„Je to vysoký pravák, který odvádí stabilně dobré výkony. Tudíž o něj dlouhodobě stojíme, je to takový náš pilíř obrany," říká pro oficiální plzeňské stránky sportovní ředitel klubu Tomáš Vlasák.

Sklenička dres Plzně poprvé oblékl v sezóně 2014/15 a v posledních třech ročnících se vypracoval v jednu z opor Indiánů. V probíhající extraligové sezóně má na svém kontě čtyři kanadské body a od loňského roku dostává pozvánky i do reprezentace.

„Je mladý hráč, který má velký potenciál se dále rozvíjet, určitě i pro národní tým. Navíc je to bek, co dokáže přitvrdit, pro nás jasná volba," tvrdí Vlasák.

Hradec přerušil smlouvu s Rosandičem

Změnu v kádru hlásí Hradec Králové, který po vzájemné dohodě přerušil do 28. ledna příštího roku s dvaadvacetiletým slovenským obráncem Mislavem Rosandičem. „Do tohoto termínu bude působit ve svém mateřském oddílu Banská Bystrica, poté se vrátí zpět do Hradce Králové, aby doplnil kádr před zbytkem sezóny," uvádí Mountfield na svých oficiálních stránkách.

Rosandič přišel do východočeského klubu před sezónou právě z Banské Bystrice. Za Hradec Králové odehrál 15 zápasů s bilancí dvou asistencí. Naposledy však za něj nastoupil 15. listopadu, poté ještě hostoval v prvoligovém Přerovu.

Reklama

Související témata: