Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 5:4Plzeň udolala Zlín, který klesl na dno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Köhler 0 : 1
8. Ferenc 0 : 2
13. Rob 1 : 2
18. Gulaš 2 : 2
22. Indrák 3 : 2
27. Dufek 3 : 3
32. Herman 3 : 4
32. Rob 4 : 4
46. Mertl 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 4. kole extraligy Zlín 5:4 a i podruhé v sezoně doma naplno bodovali. Zlínští sice na západě Čech vedli 2:0 a po dvou třetinách drželi remízu 4:4, ale stejně nakonec prohráli i čtvrtý zápas nového ročníku a bez bodu klesli na dno tabulky. Plzni výhru zajistily tři využité přesilové hry, navíc se dvěma góly a přihrávkou blýskl Luboš Rob a tři kanadské body si zapsali i Milan Gulaš (1+2) s Vojtěchem Němcem (0+3).

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jakub Ferenc ze Zlína, Vojtěch Němec z Plzně a Tomáš Žižka ze Zlína.

Článek

Hostům k dobrému vstupu do utkání pomohlo vyloučení Indráka. Palmberg ještě po individuální akci netrefil branku, Hermanovu dorážku stačil vyrazit gólman Frodl, ale ve čtvrté minutě se už prosadil z otočky důrazný Köhler. Berani vyhrávali osobní souboje a tlačili se do branky. Popelkův pokus z bezprostřední blízkosti vleže zlikvidoval Frodl, ale v 8. minutě už nemohl dosáhnout na střelu Ference, který nasměroval do sítě několikrát tečovaný puk.

Domácí se probudili až ve druhé desetiminutovce, kdy během početní výhody proti Mertlově pokusu z mezikruží lapačkou zasáhl Kašík. Zlínský gólman už však nestačil v dalším oslabení ve 13. minutě na přesnou ránu Roba bez přípravy z pravého kruhu. Rozjetí Indiáni si dobrým pohybem vynutili nápor. Straka ještě z úhlu netrefil odkrytou branku, ale v 18. minutě při vyloučení Ondráčka vyrovnal bombou od modré čáry Gulaš na 2:2.

Na začátku prostřední části pokračovala převaha domácích a Indrák po rychlém protiútoku švihem přidal třetí gól. Hosté ovšem již ve 27. minutě z ojedinělé akce vyrovnali na 3:3, když po šikovném přistrčení Freibergse skóroval z levého kruhu volný Dufek. Indiáni poté díky Frodlovi přestáli teč Köhlera a udeřili při čtyřminutovém trestu Šlahaře. Nejprve sice Kodýtek zblízka trefil levou tyčku, Pour ztroskotal na Kašíkovi a až po tlaku kolem branky Beranů vrátil Plzni vedení ve 32. minutě Rob.

O pouhých 18 vteřin později dokázal po vyhraném vhazování Šlahaře nenápadným pokusem odpovědět na 4:4 Herman. Probuzení hosté ožili a v závěru třetiny zahrozili během přesilové hry.

Po pauze se domácí tlačili směrem dopředu a Berani se soustředili na obranu. Ve 46. minutě Plzni pomohla dlouhá přesilovka pět na tři, během niž po přesné kombinaci upravil nekrytý Mertl na 5:4. Od další pohromy v pokračující přesilovce uchránil Zlín Kašik, jenž stačil akrobaticky vytěsnit mimo šanci Roba.

Hosté poté sahali po vyrovnání během 114 vteřin trvající dvojnásobné početní výhodě, domácí však odolali a přežili i další trest Indráka. Na výsledku už nic nezměnila ani zlínská hra bez brankáře.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 5:4 (2:2, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Rob (Gulaš, Pour), 18. Gulaš (Moravčík, V. Němec), 22. Indrák (V. Němec, Rob), 32. Rob, 46. Mertl (V. Němec, Gulaš) - 4. Köhler (Kubiš, Honejsek), 8. Ferenc (Dufek), 27. Dufek (Freibergs), 32. Herman (Šlahař). Rozhodčí: Lacina, Kika - Malý, Pešek. Vyloučení: 7:10. Využití: 3:1. Diváci: 5510.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Pulpán, Kaňák, Moravčík, Vráblík, Budík, Houdek - Gulaš, Mertl, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, V. Němec, Rob - Kantner, Přikryl, M. Heřman. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Gazda, Freibergs, Buchta, Řezníček, Ferenc - Szturc, P. Sedláček, Köhler - Honejsek, Palmberg, Kubiš - Dufek, Herman, Šlahař - Ondráček, Popelka, Fryšara. Trenéři: Stavjaňa a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: