Hlavní obsah

Plzeň v krizi. Neplníme základní věci, štve Holešinského. Zvedá se aspoň hvězdička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po hrozivém úvodu se hokejisté Plzně zvedli a ještě před dvěma týdny mohli pokukovat klidně po elitní osmičce extraligy. Jenže teď čtyřikrát po sobě prohráli a na záda už jim dýchají dvanácté Vítkovice. „Výpadky nás doprovází už několik zápasů,“ líčil v rozhovoru pro klubový web útočník Adrián Holešinský.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Verva Litvínov 3:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Západočeši se poslední dobou trápí zejména v koncovce. Když už se v neděli proti Litvínovu dočkali alespoň tří gólů, srazilo je kritických 21 vteřin ve třetí části, kdy Verva dvěma trefami odskočila na 4:2 a nakonec zvítězila 5:3. „Tady se duel nejspíš rozhodl,“ uznal slovenský forvard, autor druhé plzeňské branky. „Po zbytečných ztrátách nám posléze odcházejí síly, navíc z toho ještě inkasujeme laciné góly,“ mínil.

Příčiny krize hledal složitě. „Těžko říct. Možná je to ztráta koncentrace, navíc nedodržujeme základní věci, na kterých se předtím dohodneme. Nedáváme si dobře kotouč z hokejky. Je to osobní zodpovědnost každého z nás. Přesně tyto momenty nás poté stojí body a zápasy,“ tvrdil Holešinský.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Litvínov 2:2 (37. Holešinský)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jedním z mála pozitivních poznatků byl výkon 16leté hvězdičky Adama Benáka. Talentovaný útočník do premiérové sezony v extralize nastoupil s velkými očekáváními, která ho však trochu semlela. V úvodu ročníku bylo vidět, že zejména kvůli slabším fyzickým parametrům na něj byl skok do dospělého hokeje příliš rychlý, a tak zamířil zpátky do juniorky, kde sbírá bod na utkání.

Proti Liberci a Litvínovu se ale vrátil do A-týmu. S Vervou odehrál téměř 17 minut, a ačkoliv v osobních soubojích stále nestačí, prezentoval se výtečným čtením hry a šikovností s pukem. V první části si nejprve najel do přečíslení a připravil šanci pro Poura, na konci druhé třetiny pak za stavu 2:2 získal puk ve středním pásmu, parádně si obhodil bránícího Abdula, vymíchal i gólmana Tomka, jenže kotouč zasunul vedle branky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Šestnáctiletý Adam Benák odehrál nejlepší zápas v extralize, ale velkou šanci neproměnilVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Škoda jeho šance,“ připustil i kouč Petr Kořínek. Mladíka však hned po nádherné akci na střídačce povzbuzoval. „Viděli jsme na něm emoce, pochválili jsme ho. Branku určitě vstřelí jindy,“ věří trenér.

Indiáni ale potřebují góly zejména od zkušenějších opor Lva, Mertla, Schleisse a dalších. Modrobílí se musí rychle chytit, nebo se ještě budou strachovat o postup do předkola. Na třináctou Boleslav sice drží třináctibodový náskok, jenže loni také prožili hrozivý závěr základní části, když prohráli devětkrát v řadě a propadli se tabulkou na dvanáctou příčku. Teď si podobnou šňůru dovolit nemůžou.

Plzeň však v úterý v rámci dohrávky 32. kola zamíří na led suverénních Pardubic, které vyhrály devětkrát po sobě. „Potřebujeme tam získat nějaké body,“ zavelel Holešinský. „V každém utkání půjde o hodně. Chceme si vybudovat co nejlepší pozici pro předkolo,“ dodal.

Ani v Dynamu však není vše růžové, Vedoucí celek tabulky dle spekulací odhadem na měsíc přišel o zraněné tahouny Lukáše Sedláka a Martina Kauta. Proto se už o pár dní dříve vrátil z litvínovského hostování forvard Tomáš Urban, který by zítra měl nastoupit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.