Hlavní obsah

Pochvala pro Vítkovice. Když dokážeme hrát jako v Lize mistrů, budeme sakra nebezpeční, říká kouč Trnka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než důstojnou partii odehrály Vítkovice v semifinále hokejové Ligy mistrů. Přestože jim po domácí prohře 2:4 nestačilo k postupu ani vítězství 2:1 v odvetě na ledě úřadujícího švédského vicemistra, ostravské mužstvo si vysloužilo pochvalu od svého trenéra. „Nejsem ten, co nějakým způsobem chválí, ale tentokrát jsem to v kabině po zápase udělal. Kluci se absolutně nemají za co stydět. Samozřejmě jsme si všichni přáli, aby z toho bylo vysněné finále, což se nepovedlo, ale v žádném případě nekončíme s hlavami dole,“ řekl trenér Pavel Trnka na klubovém webu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovice si finále hokejové Ligy mistrů nezahrají.

Článek

Útočník Rastislav Dej ocenil výkon celého týmu a jen litoval, že se nepodařilo vstřelit třetí gól a vynutit si prodloužení. „Je to škoda, visel na vlásku. Musím ale říct, že jsem mile překvapený, jak jsme to zvládli. Všichni od brankáře přes beky a útočníky jsme podali fakt bojovný výkon,“ prohlásil 35letý hráč, podle nějž se Skelleftea ke konci obávala o postup.

„V obranném pásmu hráli domácí dobře, snažili se posouvat puk nakrátko a dávat to ven, ale naši beci se tam dobře dotahovali a z aktivního pojetí vzešly i naše šance. Bohužel zůstalo jen u nich,“ mínil Dej. Nakonec se tedy v zápase o triumf v Lize mistrů aktuálně třetí tým švédské ligy představí 20. února ve Švýcarsku proti domácímu Servette Ženeva. „Skelleftea je pro mě favoritem finále,“ usoudil Trnka.

Vítkovičtí se ale vyrovnali i s krutou zimou v dějišti semifinálové odvety, kde večerní teplota klesla přes minus pětadvacet stupňů Celsia. „Byla to zajímavá zkušenost, večer mi trochu mrznul nos, bylo to venku tak na deset minut a rychle na hotel,“ řekl Dej a ocenil i početnou skupinu fanoušků, která ostravské hráče přijela do Skelleftey podpořit.

Zatímco v Lize mistrů byly Vítkovice nejúspěšnějším českým klubem, v extralize jsou až dvanácté. Nicméně Dej věří, že dobré výkony z mezinárodní scény přenesou i do domácí soutěže. „Věřím, že nás to povzbudí a že navážeme na tento výkon i výsledek už v pátek v Brně i v neděli proti Litvínovu a budeme sbírat body, které potřebujeme,“ dodal Dej.

„Přál bych si, abychom i v extralize dokázali hrát takhle agresivně a dodržovali herní kázeň. Snad si kluci budou pamatovat, jak se prezentovali na ledě proti obrovsky kvalitnímu týmu, pak budeme sakra nebezpeční,“ dodal Trnka.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec