Hlavní obsah

Podpis v Pardubicích. Dynamo si pojistilo slovenskou oporu

Pardubice

Dres hokejových Pardubic oblékne i v příští sezoně. Slovenský obránce Juraj Mikuš prodloužil kontrakt s Dynamem o další dva roky, o čemž východočeský klub ve čtvrtek informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Pardubický bek Juraj Mikuš (vpravo) přijímá gratulace od spoluhráčů po vstřeleném gólu Spartě.

Článek

„Už od doby, co jsem přišel, jsem neměl s ničím problém a jsem velmi rád, že tu budu další dva roky pokračovat. Bylo to jednoznačné rozhodnutí jak z hokejového, tak rodinného hlediska," uvedl klubový web dvaatřicetiletý rodák z Trenčína.

Do města perníku přišel Mikuš v roce 2018 z Brna a patří k stabilním článkům pardubické defenzívy. V probíhající sezoně nastřádal ve 42 zápasech osm gólů a šestnáct asistencí, čímž překonal bodové maximum ze sezony 2015/2016, kdy za Spartu nasbíral 23 bodů.

Do kolonky hodnocení plus/minus navíc v letošním ročníku zapsal už osm kladných bodů. „Jsme velice rádi, že jsme se s Jurajem domluvili na pokračování v našem klubu. Už několik sezon po sobě potvrzuje vysokou výkonnost. Je pro nás nedílnou součástí nejen kvalitní defenzívy, ale i přesilovkové formace. Jeho skvělý charakter hraje důležitou roli i v kabině," řekl sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Reklama

Související témata: