Hlavní obsah

Poletíne, měj respekt k hokeji! Útočníka Slavie kritizují až ve Spojených státech

Obří ostudu si uřízl útočník Slavie Michal Poletín, který nasimuloval úder plzeňského Ryana Hollwega a teatrálně se po něm skácel k zemi. V komentáři zámořského novináře Ryana Kennedyho se dokonce na prestižních stránkách The Hockey News objevuje Poletínovo přirovnání k Cristianu Ronaldovi, fotbalistovi, který je známý svým přikrášlováním faulů na svou osobu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Slávista Michal Poletín se raduje z gólové trefy proti Plzni.

Článek

O celé události se ve Spojených státech dozvěděli poté, co disciplinární komise extraligy udělila někdejšímu hráči New York Rangers či Toronta desetizápasový distanc za tvrdý zákrok na Tomáše Vlasáka ze Slavie.

Toho se rozhodl v utkání 4. kola pomstít Vlasákův kolega z útočné lajny Poletín. Když však slávistický odchovanec k rváči se zkušenosti z NHL přijel, tak se po něm Američan ohnal - a minul.

Přesto Poletín spadl na led jako podťatý a svým hereckým počinem se snažil naznačit, že ho jednatřicetiletý Hollweg udeřil do obličeje. „Co to ve jménu Cristiana Ronalda mělo být?" podivoval se v komentáři žurnalista The Hockey News.

Poletín dostal od disciplinární komise pokutu ve výši 10 procent základního měsíčního platu. „Ne že bych chtěl obhajovat Hollwegův faul, ale proboha, Poletíne - měj nějaký respekt ke sportu, který hraješ," sepsul třiadvacetiletého Poletína zámořský novinář.

Plzeň se proti tvrdému trestu pro Hollwega odvolala. Generální manažer Indiánů Martin Straka se také ohradil proti vyjádření předsedy komise Karla Holého, že šlo ze strany Hollwega o likvidační faul.

Co si myslíte o desetizápasovém trestu, který dostal Ryan Hollweg?
Je adekvátní
29 %
Je přehnaný
71 %
Celkem hlasovalo 21284 čtenářů.

Reklama