Hlavní obsah

Poprvé se mi povedlo dát gól blafákem, zářil Frolo. Máme už depku, přiznal Kaberle

Brno

Hokejisté Litvínova, za něž poprvé nastoupil z Hradce hostující útočník Vantuch, připravili brněnským fanouškům v dohrávce 17. extraligového kola pořádný šok. Poslední tým tabulky zdolal Kometu 3:1, ta už potřetí v řadě nedokázala doma zvítězit.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Litvínovský obránce Tomáš Frolo střílí gól do sítě Komety. Vpravo je brankář Marek Čiliak. Zády přihlíží obránce Petr Kuboš.

Článek

Rozdílový gól Litvínova vstřelil pět minut před druhou pauzou obránce Tomáš Frolo, který vystihl nepřesnou Kaberleho rozehrávku a tváří v tvář brankáři Čiliakovi s přehledem skóroval.

„Snad poprvé v životě se mně povedlo dát gól blafákem. Jsem sváteční střelec, obvykle se trefuju dvakrát do sezóny. Když mám narozeniny a teď v předvánočním období. Takže už mám splněno," žertoval šťastný Frolo. „Tři body nám přišly mimořádně vhod, aspoň trochu jsme se dotáhli na mužstva nad námi. Nálada v kabině se zase o trochu zlepší," liboval si.

Zakončil parádně

Litvínovský asistent Jiří Šlégr Frola pochválil. „Zakončil naprosto parádně. Pro nás je každý bodík zvenku doslova fantastický a my si z Brna vezeme dokonce tři. Obrovskou zásluhu na nich má výborně chytající Petrásek," cenil si výtečného výkonu gólmana.

Zkušený bek Komety Tomáš Kaberle připustil, že se v klíčovém okamžiku dopustil chyby. „Chtěl jsem rozehrát středem, avšak Frolo puk zachytil. To se nesmí stávat," kál se.

Brňané ve čtvrtém utkání za sebou vstřelili pouze jedinou branku. „Strašně nás to trápí, už z toho máme skoro depku. Tentokrát jsme navíc museli dotahovat. A když jsme se vyrovnáním na 1:1 vrátili do zápasu, bohužel jsme hostům zase nabídli vedení. Nic jsme ani pak nezabalili, ale prostě nám to nepadá," štve ho.

Kaberle vítá nadcházející týdenní extraligovou přestávku. „Něco bude potřeba během ní změnit. Příští úterý hostíme Karlovy Vary, a to už musíme za každou cenu vyhrát. Body nutně potřebujeme a navíc si budeme chtít udobřit diváky," plánoval.

Reklama

Související témata: