Hlavní obsah

Porážku bych dostal sežrat, oddychl si po úvodní výhře nový kouč Třince Dopita

Třinec

Povedenou premiéru zažil na lavičce Třince olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Jiří Dopita. Jeho nový tým porazil v souboji o kritickou desátou příčku v tabulce extraligy Zlín 3:1 především díky dvěma využitým přesilovkám, na nichž po jeho příchodu před necelým týdnem usilovně pracovali.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nový trenér třineckých hokejistů Jiří Dopita během utkání se Zlínem.

Článek

U týmu jste teprve pár dní. Na čem jste pracovali především, abyste jste zastavili bodovou mizérii?

Nebudu teď říkat nic chytrého, tady se asi žádná velká změna dělat nedá. Půjdeme po malých krůčcích. Změníme samozřejmě nějaké detaily, ale nic světoborného ode mne nečekejte. Pracujeme, snažíme se dát týmu, co umíme, a co považujeme za správné.

Lukáš Žejdl, který se na výhře nad Zlínem podílel gólem a asistencí, si liboval, že jste týmu pomohl v tréninku s přesilovkami. Byl to klíč k výhře?

Přesilovky jsou jedna z věcí, na kterých intenzivně pracujeme. Jsou v hokeji velmi důležité a rozhodují se v nich utkání. Jsme rádi, že to vyšlo už nyní proti Zlínu.

Co vám ukázalo první utkání na střídačce Třince?

Jsme rádi za ty přesilovky, potěšila mě i bojovnost a chuť hrát. Samozřejmě, že všechno nebylo úplně ideální, ale ta chuť a bojovnost z kluků sálala, a to je velmi pozitivní. Bylo patrné, že oběma týmům jde o hodně. Oby jsou si bodově velmi blízko a nikdo nechtěl body ztratit. Jsme za ty tři hrozně moc rádi.

Jaký máte pocit ze současného třineckého týmu? I kluci přiznávali, že v minulých zápasech hráli trochu v křeči.

To hodnocení si nechám pro kluky. Za těch pár dní, co jsem tady, ještě nemám moc co hodnotit. Kluci chtějí pracovat, naslouchají, co jim říkám, takže to vnímám velmi pozitivně.

Oddychl jste si po důležité výhře?

Určitě ano, protože spousta lidí čekalo na to, že Třinec zabředne ještě víc dolů a určitě by mi to dali sežrat. Jsem rád, že se nic z toho nestalo. Nejvíce mě ale zajímá to, že máme tři body. Za to jsem moc rád.

Na třinecké brankáře letos padala kritika, proti Zlínu vás ale Šimon Hrubec několikrát podržel. Vnímal jste to?

Podal výborný výkon, zastavil nepříjemné kotouče, které na branku létaly. Měl i štěstí, ale i to dobrý brankář potřebuje.

Hned v prvním utkání jste narazil na bývalého spoluhráče ze Vsetína Rostislava Vlacha. Nebál jste se, že na vás vymyslí nějakou kulišárnu?

Rosťa mě jako trenéra moc nezná. Zase tolikrát jsme se nepotkali. A na to, co bylo ve Vsetíně, si už nepamatujeme (smích).

V Třinci se v sezóně hodně mění kádr. I proti Zlínu hráli poprvé Marcel Hossa a Ján Sýkora z Plzně. Budete chtít také přivést nějaké nové hráče?

Na to vám já neodpovím. Mohl bych, ale nechci si dělat alibi. Nebráním se tomu, ale jsem tady opravdu pár dní a s týmem se teprve sžívám. Na to, abych mohl hodnotit hráče komplexně, bych tady musel být minimálně dva měsíce.

Reklama

Související témata: