Hlavní obsah

Poslední tým extraligy posiluje. Do Zlína přichází lotyšský obránce z KHL

Zlín

Hokejisty Zlína, kteří i po víkendové výhře nad brněnskou Kometou dál figurují v extraligové tabulce na posledním patnáctém místě, posílí šestadvacetiletý obránce Roberts Mamčics. Urostlý lotyšský bek naposledy působil v Dynamu Riga, které je účastníkem KHL. Smlouvu podepsal do konce sezony.

Foto: hokej.zlin.cz

Šestadvacetiletý obránce Roberts Mamčics je novou posilou hokejového Zlína.

Článek

„Jde o všestranného hráče s výbornými fyzickými parametry. Využijeme ho nejen v defenzívě. Hraje velmi dobře do těla a skvěle kryje prostor před brankovištěm," slibuje si hodně od nové akvizice kouč Beranů Luboš Jenáček. „Slušně podporuje i útok a má tvrdou střelu," dodal.

Mamčics prošel v minulosti mládežnickými výběry Lotyšska. K jedenácti duelům nastoupil i za seniorskou reprezentaci. V KHL odehrál sto zápasů, v nichž vstřelil tři góly a na dalších deset přihrál. Měří 196 centimetrů a váží 105 kilogramů. Za Zlín by měl nastoupit už v úterním extraligovém duelu v Českých Budějovicích. Je již pátým lotyšským hokejistou, který bude v moravském klubu působit. Před ním dres Beranů oblékali bratři Bukartsové, Kulda a Freibergs.

Reklama

Související témata: