Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 1:2 PPPoslední Zlín zabral, výhru vydřel v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Kubiš 0 : 1
55. Krenželok 1 : 1
65. Gazda 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína zvítězili v 34. kole extraligy ve Vítkovicích 2:1 v prodloužení. Jejich výhru zařídil v čase 64:35 svým devátým gólem sezony v přesilovce obránce Daniel Gazda. Zlín se tak přiblížil už na rozdíl tří bodů předposlednímu Kladnu. Vítkovice pojedenácté v řadě zaznamenaly bodový zisk.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář hokejových Vítkovic Aleš Stezka

Článek
Fotogalerie

Domácí odehráli první třetinu aktivněji, ale na gól to nestačilo. Zaznamenal ho dokonce Zlín v 15. minutě zásluhou Honejskovy teče ze vzduchu, rozhodčí však po konzultaci u videa branku označili za neregulérní.

Na konci úvodní dvacetiminutovky měli velkou šanci i Vítkovičtí, avšak Bukartsovi se po Maroszově průniku zamotal puk pod nohama a z příležitosti nic nebylo.

Zlín od druhé části začal přebírat iniciativu. Hned na začátku sice přestál možnost domácího Kaluse v oslabení, ale ve 29. minutě sehrál po vyhraném vhazování ve vlastním pásmu učebnicově přečíslení dva na jednoho a Kubiš po ideální přihrávce exvítkovického Malleta do odkryté brány otevřel skóre.

Dobře hrající Zlín soupeře nepouštěl do vyložených příležitostí, po Lindbergově pokusu mu však v 38. minutě pomohla tyčka. Naopak druhý gól mohl po dalším nebezpečném brejku přidat Karafiát, ale Stezku nepřekonal.

Vítkovice se však v třetím dějství nadechly k tlaku a dostávaly Zlín do úzkých. Kašík ostravskému náporu dlouho odolával, zmařil šance Lakatoše či Kaluse, ale pět minut před koncem řádného času kapituloval. Maroszův pokus sklepl ze vzduchu Hruška a rozhodčí po přezkoumání situace na videu gól uznali.

Zápas dospěl do prodloužení, které pětadvacet sekund před jeho vypršením rozetnul v přesilovce přesnou bombou Gazda. Zlín proti Vítkovicím uspěl po pěti porážkách ve vzájemných duelech za sebou.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 55. J. Hruška (Marosz) - 29. Kubiš (Mallet, Ferenc), 65. Gazda (Mamčics). Rozhodčí: Obadal, Pražák - Gerát, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář, Koch, Plášil - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, R. Bondra - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - Fridrich, Flick, Chlán. Trenér: Holaň.
Zlín: Kašík - Gazda, Mamčics, O. Němec, Suhrada, Ferenc, Žižka, M. Novotný - Mallet, Honejsek, Kubiš - Michasjonok, R. Veselý, Zabusovs - Vopelka, P. Sedláček, Frömel - Fryšara, Karafiát, Flynn. Trenér: Jenáček.

Reklama

Související témata: