Hlavní obsah

Povede se Kometě s Pešoutem? Má odvahu stavět mladé hráče, ale potřeboval by zhubnout, radí Duda

Martin Pešout na střídačce místo Jiřího Kalouse. To je zřejmě hlavní změna Komety pro novou sezonu. O tom, jak se muž, který v minulém ročníku vedl Karlovy Vary, bude hodit brněnskému klubu, hovoříme v Příklepu na Sport.cz. „Martin dlouhá léta působil jako asistent Libora Zábranského, má tam nějaké kořeny v Kometě, takže to prostředí zná,“ upozorňuje host Radek Duda v hokejovém pořadu.

Povede se Kometě s Pešoutem? Má odvahu stavět mladé hráče, ale potřeboval by zhubnout. Pasáž z PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

Pešout se v klubu mimo jiné potká se svým 13letým synem Simonem, který je brankářem v mládeži Komety.

Ale zpět k Pešoutovi staršímu. „Udělal dobrou práci v Karlových Varech a myslím, že i Liborovi (Zábranskému, majiteli klubu a generálnímu manažerovi) se to líbilo. Výběr trenérů v Čechách je omezený, tak mu to dávalo smysl," pokračuje Duda.

Hodnotíme posily Komety v PříklepuVideo: Sport.cz

„Kometa je jedna z nejlepších spolu s Plzní ve výběru mladých hráčů a myslím, že filozofie organizace chce být pořád zachována a Martin má odvahu tam ty mladé hráče dát," pokračuje 43letý expert.

Vítkovice vstupují do nové sezony s Peterem Muellerem. Ostravský celek rozebíráme v PříklepuVideo: Sport.cz

Přestože z Dudova projevu by se dalo vyčíst, že Pešoutovo angažmá v Brně schvaluje, má směrem k 55letému kouči i nějaké výtky. „Mně se na něm nelíbí, že je na střídačce moc velký fanoušek, měl by být větší stratég, diplomat, zachovat klid, zapracovat na sobě," uvádí bývalý reprezentační útočník a poznámku má i k Pešoutově vzhledu.

„Dobře jíst, být hubenější, prostě musí vypadat. Tohle je bod číslo jedna, že dobří trenéři dobře vypadají. Z nich jde prostě to charisma," uzavírá Duda.

Reklama