Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 2:4Povedená první třetina rozhodla, Indiáni srazili Vervu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Jaks 1 : 0
15. Hrabík 1 : 1
17. Schleiss 1 : 2
20. Rekonen 1 : 3
55. Jaks 2 : 3
60. Holešinský 2 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Plzně vyhráli v zápase 24. kola extraligy na ledě Litvínova 4:2 a potřetí za sebou naplno bodovali. Severočeši si naopak připsali třetí porážku po sobě a doma vyšli bodově naprázdno po šesti utkáních. Gólem a asistencí se na druhé výhře Plzně nad Vervou v sezoně podíleli útočníci Kryštof Hrabík a Jan Schleiss. Domácím nepomohly ani dvě branky obránce Janise Jakse.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova hostili ve 24. kole Tipsport extraligy Plzeň

Článek

Verva zřejmě i s ohledem na nevydařený závěr nedělního zápasu v Mladé Boleslavi začala opatrně a úvod utkání tak patřil Plzni. Domácí se poprvé v útočném pásmu osmělili až v 6. minutě, prosadit se však nedokázali.

V polovině první třetiny Západočeši nevyužili přesilovou hru, vzápětí ale udeřili v oslabení. Godlova zaváhání při rozehrávce za brankou využil Hrabík a otevřel skóre. Severočeši ale ještě v pokračující výhodě vyrovnali. Sekundu před Bittenovým návratem na led prostřelil Svobodu v plzeňské brance Jaks.

Hosté se ještě v úvodní dvacetiminutovce dostali zpět do vedení. Hrabíkova důrazu v napadání využil kapitán Schleiss a gólem oslavil dnes zveřejněný podpis nové smlouvy. Při Berkově vyloučení se navíc po Malátově akci prosadil i Rekonen a Škoda šla do kabin s vedením 3:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Mertl z Plzně, Sebastian Malát z Plzně a Aleksi Rekonen z Plzně se radují z gólu.

Místo Godly se následně do litvínovské branky postavil Zajíček, více práce měl ale jeho protějšek Svoboda. Hned v 21. minutě se do brejku dostal Abdul, trefil však jen tyč. Domácí následně přečkali oslabení a v přesilovce byl blízko snížení Estephan, opět ale jen orazítkoval brankovou konstrukci. V závěru druhé části poté neuspěl ve slibné příležitosti ani Stránský.

Také ve třetí třetině byli Litvínovští aktivnější a tlačili se do útoku. Svoboda ale chytal spolehlivě a podržel svůj tým i při vyloučení Houdka a Suchého. V 55. minutě se tři tisícovky diváků na Stadionu Ivana Hlinky dočkaly snížení, když se opět tvrdou střelou prosadil obránce Jaks. Tři minuty před koncem se domácí rozhodli odvolat brankáře, i přes tlak ale nakonec sami počtvrté inkasovali.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Jaks (Estephan), 54. Jaks (Abdul, M. Sukeľ) - 15. Hrabík (Suchý), 17. Schleiss (Kodýtek, Hrabík), 20. Rekonen (Malát, Suchý), 60. Holešinský (Schleiss). Rozhodčí: Kika, Pilný - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3011.
Litvínov: Godla (21. Zajíček) - Zile, Jaks, D. Zeman, Freibergs, Wesley, Demel, Šalda - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - Hlava, Gut, P. Straka - Havelka, Berka, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Kaňák, Piskáček, Zámorský, Baránek, Kvasnička, Houdek - Holešinský, Malát, Suchý - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, M. Lang - Adamec, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice