Hlavní obsah

Povolte nám fanoušky jako Slavii! Bílí Tygři žádají Blatného o výjimku na extraligové semifinále

Liberec

Jméno soupeře pro semifinále se teprve dozvědí, již nyní však hokejoví Bílí Tygři zbrojí na bitvy o finále i na poli diplomatickém. Severočeský klub žádá ministerstvo zdravotnictví o udělení výjimky, aby na semifinálová utkání mohla na tribuny alespoň část jejich fanoušků. Podobně jako to úředníci již povolili Slavii pro zápas Evropské ligy s Leicesterem City.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Liberce slaví vyhrané utkání a postup do semifinále.

Článek

„Stejně jako jsou zápasy Evropské ligy svátkem pro český fotbal, Generali Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy ledního hokeje 2021 je vrcholem hokejové sezony, který by si alespoň minimální množství otestovaných fanoušků na stadionech zasloužil," napsal jednatel Bílých Tygrů Lukáš Přinda v dopise adresovaném ministru zdravotnictví Janu Blatnému a hlavní hygieničce Pavle Svrčinové. Dopis následně liberecký klub zveřejnil na svých sociálních sítích.

„Jsme připraveni postupovat dle již ověřeného modelu, který byl představen na utkáních fotbalové Slavie v Evropské lize. Zajistíme otestování vámi stanoveného množství návštěvníků metodou PCR ve vámi stanoveném horizontu před startem akce. Stejně tak zaručujeme dodržení všech souvisejících hygienických opatření, která budou v takovém případě stanovena," apelují na ministra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek (dole vlevo), bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula (vedle), Jaroslav Tvrdík (prostřední řada uprostřed), ředitel České televize Petr Dvořák (nahoře druhý zleva) a Alexandr Vondra (druhý zprava nahoře) sledují utkání Evropské Ligy mezi Slavií a Leicesterem.

Liberecká hala pojme celkem 7500 tisíce fanoušků. „Vzhledem k celkové kapacitě Home Credit Areny jsme schopni pro danou akci zajistit dostatečné rozestupy, stejně jako další nutná hygienická opatření (dodržet určený čas mezi otestováním fanouška a začátkem akce, nošení respirátorů, zákaz prodeje občerstvení, různé vstupy pro různé skupiny fanoušků)," slibuje Liberec, který do semifinále postoupil hladce přes Hradec Králové (4:0 na zápasy). Dosud počet osob přítomných na stadionu nesmí překročit dvě stovky.

Semifinále má podle původního plánu startovat v sobotu 3. dubna a Liberec svá domácí utkání sehraje pravděpodobně 7. a 8. dubna, ještě záleží na postupujících týmech ve zbylých dvou sériích, o kterých se může rozhodnout již dnes večer.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín