Hlavní obsah

Před zápasem dostal pokutu za jízdu metrem načerno, pak Bartošák přiváděl sparťany k šílenství

Praha

Sparťanské střelce přiváděl doslova k šílenství. Jen za první třetinu si vítkovický gólman Patrik Bartošák připsal devatenáct úspěšných zákroků, v celém zápase pochytal všech čtyřiatřicet střel domácích hokejistů a zejména jeho zásluhou tak Ostravané porazili Pražany i počtvrté v sezóně, tentokrát 2:0. „Dokázali jsme si, že můžeme hrát i proti tak silnému soupeři, jakým je Sparta,“ radoval se třiadvacetiletý brankář z třetí vychytané nuly v sezóně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Také v tomto okamžiku měl na sparťanským útočníkem Lukášem Pechem navrch vítkovický brankář Patrik Bartošák.

Článek
Fotogalerie

Od samého začátku byl Bartošák v ohni střel, už ve druhé minutě několika těžkými zákroky pomohl svým spoluhráčům přečkat 78 vteřin dlouhou sparťanskou dvojnásobnou přesilovku. „Hlavně ta první třetina byla fakt záživná. Gólmana ale takové zápasy baví. Hned na začátku zápasu jsem si párkrát sáhnul na puk a pak jsem se cítil výborně. Byl jsem hodně sebevědomý a věděl jsem, že dneska chytnu každou střelu," líčil kopřivnický odchovanec.

Ten měl v polovině utkání i štěstí, že rozhodčí po poradě s kolegy u videa neuznali gól Tomáše Netíka kvůli hře vysokou holí. „Jeho teč jsem ani neviděl, spoluhráči mi ale hned naznačovali, že gól určitě nebude platit. Když jsem se pak navíc podíval na naše fanoušky, ti se taky netvářili, že by měl být gól uznán," oddechl si Bartošák, který ani v závěrečných fázích hry na možné čisté konto nepomýšlel.

Na nulu nemyslel, vždy se mu to vymstí

„Když na něj totiž začnu myslet, gól vždycky dostanu. Už se mi to stalo proti Brnu a Pardubicím. Proto to pouštím z hlavy a soustředím se jen na chytání puků," směje se Bartošák a nepřeceňuje fakt, že Ostravané zdolali Spartu i počtvrté v sezóně.

„Pokaždé to bylo ubojované vítězství, ani jednou se nám nestalo, že bychom Spartu převálcovali. Zase jsme si ale potvrdili, že když hrajeme ze zabezpečené obrany, podáváme ty nejlepší výkony. Máme defenzivu tak propracovanou, že do mnoha vyložených šancí soupeře nepouštíme," libuje si.

Vítkovice tak po předchozích čtyřech duelech, z nichž vyhrály jen jeden, vezou z Prahy cenné tři body, díky nimž si upevnily osmé místo. „S ohledem na naše poslední výsledky je tohle strašně důležité vítězství. Je super, že jsme po šňůře zápasů, v nichž jsme hodně inkasovali, tentokrát gól nedostali a hráli výborně v obraně. Je to velká vzpruha," těší Bartošáka.

Zlé tušení se vyplnilo, revizorka kasírovala

Vítkovičtí se po nedělním zápase v Chomutově nevraceli domů, naopak rovnou zamířili do Prahy a v pondělí se šli projít do města a pak na večeři. Pro několik hráčů včetně Bartošáka však výlet skončil pokutou.

„Dostali jsme ji v metru za jízdu načerno. Trošku jsme doufali, že nás revizor nechytí, to se ale nepovedlo," přiznává Bartošák a prozrazuje, že měl předtuchy, že se na podvod přijde.

„Na předposlední zastávce před vystoupením jsem si ještě dělal srandu, že teď nás určitě chytí revizor. A bum, asi za deset vteřin už nás paní kasírovala. Ani vítkovické bundy nám nepomohly, možná kvůli nim naopak byla pokuta ještě vyšší, směje se Bartošák. „Aspoň jsme si tu smůlu vybrali v pondělí," mávl rukou Bartošák, že triumf na Spartě všechno přebil.

Reklama

Související témata:
Revizor