Hlavní obsah

Při krizi byly body utopií, ale už si více věříme, kvituje brankář Petrásek výhry Litvínova

Litvínov

Šestibodový zisk ze dvou zápasů během tří dní a únik z poslední příčky tabulky extraligy. Taková je momentální úspěšnost hokejistů Litvínova, kteří po výhře nad Mladou Boleslaví 6:3 uspěli i v severočeském derby v Chomutově. Spolehlivým výkonem k vítězství Vervy nad Piráty 3:1 přispěl litvínovský brankář Michael Petrásek. Mnoho nescházelo, aby vychytal čisté konto.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Michael Petrásek z Litvínova a Petr Koukal z Hradce Králové během utkání 16. kola extraligy.

Článek

Jediný gól v Chomutově jste inkasoval až pět minut před koncem. Nemrzí vás, že vám unikla nula?

Vím, že to bylo blízko. Dlouho jsme vedli 1:0, utkání mělo vyrovnaný průběh. Za stavu 2:0 pro nás pak domácí snížili, a báli jsme se, aby soupeř ještě nevyrovnal. To, že jsem neudržel čisté konto, už není podstatné.

Zápas Litvínova s Boleslaví přinesl střeleckou aktivitu na obou stranách, v Chomutově padlo mnohem méně gólů, tři ze čtyř až v posledních deseti minutách. V čem byl rozdíl?

Možná i ve specifickém herním stylu Chomutova. Ještě jsem neviděl tým, který hraje doma i venku vyloženě na brejky. Není jednoduché tomu čelit, protože chomutovští hráči jsou velmi nepříjemní v protiútocích. Museli jsme pozorně bránit.

Jak si ceníte výhry z Chomutova?

Mně se tady chytá dobře. Už jsem na zdejším ledě zažil vítězství s Litvínovem i v minulých sezónách.

Co vězí za tím, že se litvínovský celek odpoutal ze dna tabulky?

Jsme sice pořád někde vzadu, ale pro nás je důležité, že jsme dotáhli dřívější obrovskou bodovou ztrátu. Hodně nám pomohl nynější plný počet bodů ze dvou kol. Věřím tomu, nebo aspoň doufám, že se posuneme ještě výš.

Z jakých herních atributů vychází aktuální litvínovské zlepšení?

Kluci hrají defenzivně, poctivě a dobře dozadu. Navíc jsme začali dávat góly. Když vstřelíme tři, je šance na nějaké bodové zisky. Ze začátku sezóny to bylo těžké, dostali jsme se i do krize. Neměli jsme důraz do brány, a že v takovém útlumu přijdou body, byla utopie. Pak se to zvedlo a mužstvo si už více věří.

V neděli hostíte poslední Duklu Jihlava. A budete mít šanci jí ještě více bodově odskočit. Je to velká motivace?

Nezáleží na tom, od koho se můžeme vzdálit z konce tabulky. Hlavně potřebujeme navázat na výkon z Chomutova, uchovat si současnou formu a vyhrát za tři body.

Reklama

Související témata: