Hlavní obsah

Přibyl, Čajkovský... Sparta po horké plzeňské lázni počítá ztráty

Plzeň

Ani po odvetách na západě Čech nemá nikdo ze semifinálové dvojice Sparta - Plzeň blíž k bitvám o extraligový titul. Pražský tým se sice v sobotu ujal vedení, ale v neděli ztratil náskok v zápase i v sérii a k tomu ještě přišel o klíčové hráče.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zraněný Daniel Přibyl ze Sparty opouští led.

Článek
Fotogalerie

Po střetu s  obráncem Moravčíkem se zranil nejproduktivnější hráč play off Daniel Přibyl (5+6), který v sobotu pečetil do prázdné branky výhru Sparty 4:2.

„Vyhazoval jsem puk na modrou a jejich bek tam Dana narval na mantinel," popisoval situaci Jan Buchtele, který se o víkendu po pětizápasové absenci vrátil do hostující sestavy. Od druhé třetiny absentoval po souboji s Hollwegem i dvoumetrový obránce Michal Čajkovský.

„Musíme počkat, jak dopadnou vyšetření," řekl kouč Sparty Josef Jandač, ale jeho hráči byli trochu přešlí. „Rozhodilo nám to hlavně přesilovku. Na Přibylovi je to postavené. Musíme vymyslet něco jiného," tvrdil Jan Hlaváč.

Pražské kanonády nahradil úporný hokej, obzvlášť v neděli se čekalo na chybu. První udělali domácí, když v oslabení neuhlídali před brankou Miroslava Formana, který mohl na začátku třetí třetiny zvýšit náskok. „Kdyby to dal, tak se nám hrálo moc špatně," oddechl si plzeňský kouč Michal Straka.

Sparťané: Musíme teď padat po huběHned po Formanově šanci se totiž jásalo na opačné straně, nahozený puk se za Pöpperleho záda odrazil od Indrákovy brusle. V 50. minutě pak od modré napřáhl Ondřej Kratěna a zavěsil pod horní tyčku - 2:1! „Puk nám tam dobře lítal, před brankovištěm clonil náš hráč, takže gólman nic neviděl," pochvaloval si Kratěna. „Poučili jsme se ze soboty, šli jsme tvrdě za vítězstvím."

Plzeňský gólman Matěj Machovský odolal 41 střelám a nekapituloval už ani při sparťanské power play. „Šancí jsme měli dost, ale nebyl tam důraz a šikovnost," mrzelo Jandače. Do středy, kdy se hraje pátý zápas, má o čem přemýšlet.

„I kdyby ale vypadlo z naší sestavy pět hráčů, musíme padat po hubě, abychom je nahradili," hecoval spoluhráče obránce Sparty Michal Barinka.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín