Hlavní obsah

Pro hradeckého Kacetla je úlevou, že už na nájezdy v sérii dojít nemůže

Mladá Boleslav

Pro hradecké hokejisty je to už hodně frustrující. První duel čtvrtfinále extraligového play off s Mladou Boleslaví sice zvládli, jenže další tři nikoliv a pokaždé navíc utkání ztratili až v prodloužení či samostatných nájezdech. Přitom to měl být Mountfield, kdo měl jít do nastavení v lepší pohodě, neboť se mu v základní hrací době vždycky podařilo dotáhnout a srovnat krok. Jenže se pokaždé radovali Středočeši, a tak se nyní Hradec nachází v obtížné situaci - prohrává 1:3 na zápasy a v úterý bude odvracet první mečbol Bruslařského klubu na postup do semifinále.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Hradce Ondřej Kacetl inkasuje v Mladé Boleslavi třetí gól.

Článek

Na ledě soupeře dokonce hradečtí hráči odmakali pokaždé osmdesát minut poctivé hokejové práce, jenže nájezdy jsou prokletím. „Pro nás je snad jedinou úlevou, že už na ně v této sérii dojít nemůže," říkal hradecký gólman Ondřej Kacetl s vědomím, že letos nově se každá série od pátého zápasu hraje až do rozhodnutí, tedy takzvané nekonečné prodloužení.

„Pro nás je to fakt jediná dobrá zpráva, že nájezdům s Boleslaví odzvonilo, tohle byl dosud asi jediný faktor, v němž měl soupeř navrch," připouštěl trenér Vladimír Kýhos.

Kacetl předvedl v sobotním osmadvacet úspěšných zákroků, jenže v nájezdech na něj vyzrál Jakub Klepiš. „Udělal ten blafák perfektně. Tušil jsem, co provede, jenže jsem tam nedostal včas tělo," litoval. „Nevím už, co víc k nájezdům říct. Zoufale nám nejdou, je to loterie. Jezdí je přitom naši nejlepší hráči, jenže gól z nich nedávají," krčil rameny Kýhos. Bednář ani Courchaine neuspěli proti Rittichovi se střelou, Ihnacakovi se nepodařilo dotáhnout blafák.

Kýhos věří, že Hradci nalejí odvahu domácí fanoušci

Brankář Kacetl se s trenérem hostů shodli, že Hradec musí mrzet proflákaný začátek sobotního duelu. „Zbytečně jsme lehkovážným přístupem Boleslav nechali utéct na rozdíl tří branek, pak jsme to dotáhli, ale zase měl soupeř víc štěstí v nájezdech," říkal Kacetl.

Kýhos také věděl, co měl Hradec udělat daleko lépe. „Začali jsme úplně špatně, obdivuhodně jsme ale ze stavu 0:3 srovnali krok a ukázali morálku. Na ni musíme vsadit i při snaze obracet sérii, i když teď to pro nás bude psychicky určitě těžší než pro Boleslav. Věřím, že v úterý nám doma nalijí odvahu diváci, ještě budeme určitě bojovat," burcoval svůj tým kouč.

Reklama

Související témata: