Hlavní obsah

První výhru Třince režíroval Klepiš, Oceláři ale neoslnili

Třinec

Pouhé dva góly dokázali vstřelit do sítě mladoboleslavského gólmana Martina Růžičky hokejisté Třince. Hosté z Mladé Boleslavi se ale trefili jenom jednou, a tak to favoritovi na první výhru v sérii stačilo. Pod oba góly se ve druhé třetině přihrávkami podepsal Jakub Klepiš. Nejprve namazal zpoza branky Davidu Ciencalovi a krátce před koncem druhé třetiny v nájezdu dva na jednoho vybídl ke střele do prázdné branky Daniela Rákose.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jakub Klepiš (vlevo) se raduje se spoluhráčem z Třince Davidem Ciencalou z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

„Linhart nabral puk na vidle a hodil to o plexisklo, jejich bek to nezpracoval a už jsme tam byli sami dva vlčáci já s Rákosem. Pak už to bylo jen o tom, kdo nahraje a kdo vystřelí," popsal klíčovou akci úvodního zápasu série reprezentační útočník. „Jestli jsem dal ty dvě přihrávky já, nebo někdo jiný, to není rozhodující. Měl jsem štěstí, že jsem byl v daný moment na ledě. Kdyby tam byl někdo jiný, tak by to udělal stejně, nebo možná jinak. Důležité je, že to pomohlo k výhře," komentoval Klepiš.

Oceláři splnili povinnost, ovšem neoslnili. Hosté z Mladé Boleslavi vítěze základní části dokonce výrazně přestříleli, když na Hrubce vyslali třicet střel, zatímco Třinečtí vystřelili pouze šestnáctkrát. „Odehráli jsme dobré utkání. Mohli jsme i vyrovnat a v některých chvílích jsme Třinec dostávali do úzkých," líčil autor jediné mladoboleslavské branky Lukáš Pabiška. „Kdyby prošla do branky střela při naši power play v závěru, mohlo se jít do prodloužení a kdo ví, jak by to dopadlo. Je skvělé, že jsme z ledu odcházeli se vztyčenou hlavou. Byl to vyrovnaný zápas a v sobotu se můžeme o vítězství porvat znovu," řekl Pabiška.

To už se ale možná do sestavy Třince vrátí někteří další marodi. V prvním utkání chyběli Adamský, Polanský či Klesla. „Všichni jsou už v tréninku a jejich zařazení bude odvislé od toho, jak se série bude vyvíjet," nechtěl nic prozradit kouč Třince Václav Varaďa.

Podle Pabišky se ale síla Třince nijak výrazně nezmění. „Kluci, kteří dostávají šanci místo hráčů ze základu, hrají na sto padesát procent. Sice jim chybí hodně zkušení borci, ale i ti, co hrají teď, by jinde hráli klidně první či druhou lajnu," upozornil Pabiška.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články