Hlavní obsah

Restart zkusí pod Ještědem. Brankář Hrachovina posílil Liberec! Chuť mu nechybí, říká Pešán

Hynek PreislerSport.czPrávo
Aktualizováno

Má dva tituly ve Finsku, poznal kazašskou i švýcarskou hokejovou ligu a oblékl i reprezentační dres, v české nejvyšší soutěži však Dominik Hrachovina ještě nechytal a čeká ho premiéra. Po nepovedeném úvodu sezony zkusí 25letý gólman ožít v Liberci, se kterým se domluvil na kontraktu do konce aktuální sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hrachovina vyzkouší extraligu v dresu Liberce.

Článek

„Dominik se nenachází v ideální fázi své jinak skvěle rozjeté kariéry. Byť je ještě stále velmi mladý, má za sebou úspěšné roky ve Finsku, ale také poslední dvě nepodařená angažmá v KHL a Švýcarsku. Rozhodně mu ale nechybí chuť a síla se sezonou něco udělat, a i to je důvod, proč jsme se rozhodli jej přivést do Liberce," vysvětlil sportovní ředitel Bílých Tygrů Filip Pešán.

Tímto krokem řeší svou dosavadní slabinu po odchodu nejlepšího gólmana uplynulého ročníku Romana Willa i Liberec, kde brankáři zatím v aktuální sezoně nezáří. Dosavadní jednička Justin Peters má úspěšnost zákroků v tuctu zápasech 88,18 procent, dvojka Marek Schwarz v pěti duelech 89,68 procent.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hrachovina na tréninku hokejové reprezentace.

„Naším dalším motivem je pak posílení týmu na klíčové pozici brankáře, kde zatím nejsme moc spokojeni. Bohužel se nemůžeme s Dominikem domluvit na delším kontraktu, protože od další sezony má platnou smlouvu ve Finsku," pověděl Filip Pešán.

Dominik Hrachovina v uplynulé sezoně chytal KHL v kazašské metropoli za tým Barys, v létě však o angažmá přišel a domluvil se na krátkodobé smlouvě do začátku listopadu ve švýcarském klubu Ambri-Piotta. Tam nakonec odchytal šest zápasů s úspěšností 89,50 procent.

„Upřímně řečeno si to ve Švýcarsku moc neužívám, dál bych to ale víc nerozebíral. Vůbec nevím, co se mnou v následujícím období bude a ani to nijak neřeším," vyprávěl v říjnu. Nakonec zakotvil v týmu českého vicemistra.

Odchovanec brněnské Komety opustil Česko v roce 2010, kdy zamířil do Skandinávie. Ve finské lize získal dva tituly s Tapparou Tampere a jako trojka se představil i na MS v roce 2018.

Reklama