Hlavní obsah

Řezníček nás chtěl poškodit, hřímá šéf Hradce. Svaz se brání a předkládá argumenty

Praha

Pondělní rozhodnutí svazové smírčí komise, že výpovědi hokejového Mountfieldu pěti hráčům, jimž po sezoně končily smlouvy, jsou navzdory zásahu „vyšší moci“ v podobě koronavirové pandemie neplatné, předsedu představenstva královehradeckého klubu Miroslava Schöna pořádně vytočilo. A nejen to, ale i způsob jednání, který verdiktu přecházel. Hokejový svaz se ale proti Schönovým tvrzením ohrazuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda představenstva hokejového klubu Mountfield HK Miroslav Schön.

Článek

„Přijde mi naprosto neuvěřitelné, že náš klub vůbec nebyl informován, že dva naši hráči (Petr Šidlík a Lukáš Žejdl) podávají návrh na zahájení smírčího řízení. Tudíž jsme neměli možnost se k případu vyjádřit. Pan ředitel (extraligy) Řezníček podle mého názoru evidentně úmyslně zasílal e-mail na špatnou adresu našeho advokáta, tudíž mu nedorazil. Z mého pohledu se jedná o naprosto jasný úmysl poškodit klub," prohlásil Schön v rozhovoru pro isport.cz.

Tato tvrzení ale hokejový svaz prostřednictvím svého tiskového mluvčího Zdeňka Zikmunda zásadně popírá.

„O zahájení řízení byl klub informován e-maily, adresovanými generálnímu manažerovi (Aleš Kmoníček) a sekretariátu klubu dne 26. a 31. 3. 2020. Součástí informací byl text podaných návrhů s upozorněním, že splňují požadované náležitosti a s výzvou, aby k nim klub zaslal ve stanoveném termínu stanovisko," uvedl Zikmund.

Pondělní výkon rozhodnutí smírčí komise, že výpovědi smluv Šidlíka s Žejdlem, kteří se přes hráčskou asociaci na smírčí komisi obrátili, jsou neplatné a smlouvy na jejich základě nezanikly, prý svaz v úterý bez dalšího prodlení zaslal Aleši Kmoníčkovi.

„S tím, že vzhledem k rozsahu věci obdrží účastníci řízení podrobné písemné odůvodnění – jak je v podobných případech obvyklé – později," uzavřel Zikmund.

Co stojí v hráčské smlouvě:
Nemožnost klubu dostát svým povinnostem plynoucím z této smlouvy z důvodu vyšší moci (válka, živelní pohroma apod.), z důvodu přerušení ligy, které se klub účastní, a/nebo z důvodu ztráty oprávnění klubu ke sportovní činnosti, jež vykonává ke dni uzavření této smlouvy, je pro klub důvodem k výpovědi této smlouvy.

Hradec Králové už během dne uvedl že s rozhodnutím smírčí komise nesouhlasí a bude se bránit soudní cestou. „Klub je přesvědčen o tom, že bod týkající se 'vyšší moci', který je v hráčské smlouvě uveden a na základě kterého klub dané kroky učinil, je v současné situaci uplatnitelný. Další postup v této záležitosti bude řešit právní zástupce klubu."

Reklama