Hlavní obsah

Řezníček trestá Kladno a České Budějovice za neoznačenou výstroj brankářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ředitel hokejové extraligy Josef Řezníček potrestal České Budějovice a Kladno pokutami ve výši 10 tisíc korun za neoznačenou výstroj jejich brankářů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Dominik Hrachovina z Českých Budějovic během zápasu s Libercem.

Článek

Podle herního řádu nejvyšší soutěže je povinností klubu zajistit, aby gólmani uvedení v zápise o utkání měli výhradně zkontrolovanou a podpisem ředitele soutěže označenou výstroj. Do té spadají dres, chrániče nohou, lapačka, vyrážečka a návleky na kalhoty.

V případě, že to z objektivních příčin není možné, je klub povinen nahlásit uvedenou skutečnost ještě před začátkem zápasu rozhodčím.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Dominik Hrachovina chytá plzeňskému Michalu Bulířovi trestné střílení.

To ale Rytíři ani Motor ve vzájemném utkání 24. října v Chomutově neučinili. Při kontrole bylo zjištěno, že v souladu s pravidly označenou výstroj neměli náhradní gólman Kladna David Stahl jednička Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Před měsícem byla rovněž desetitisícovou pokutou potrestána Sparta, za kterou nastoupil v utkání 10. kola proti Českým Budějovicím bez jmenovky na dresu útočník Filip Chlapík.

Reklama