Hlavní obsah

Rozhodčí poškodili Vítkovice, Plzeň pak po jejich chybném verdiktu rozhodla o výhře

Šlo o moment, který zásadním způsobem ovlivnil středeční utkání 43. extraligového kola mezi hokejisty Plzně a Vítkovic. Do konce základní hrací doby zbývaly za nerozhodného stavu 2:2 tři a půl minuty, když hlavní sudí Miroslav Petružálek přerušil hru a udělil Ostravanům menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Jednalo se přitom o chybné rozhodnutí, což ve čtvrtek odpoledne přiznal pro Sport.cz předseda komise rozhodčích Vladimír Šindler. Jan Kovář navíc v následné přesilovce vstřelil vítězný gól a rozhodl o triumfu Západočechů (4:2).

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Pravidla ledního hokeje říkají, že „pokud je střídání prováděno v průběhu hry a střídající hráči jsou v pásmu 1,5 metru od hrazení podél příslušné hráčské lavice a střídající hráči nejsou nijak zapojeni do hry, nebude uložen trest za příliš mnoho hráčů."

„Jednoznačně nesouhlasíme s posouzením situace. Ze všech dostupných záběrů, které máme k dispozici, není patrné, jakým způsobem jsme se proti pravidlu o příliš mnoho hráčů na ledě provinili. Existuje více aspektů pro posouzení situace s příliš mnoho hráčů na ledě," uvedl na oficiálních stránkách Vítkovic jejich generální manažer a hlavní trenér Jakub Petr.

„Vysvětlení, které jsem dostal přímo v daném momentu od rozhodčích na ledě během utkání, ani jeden z těchto aspektů neprokazuje. Ještě více zarážející je, že v obvyklé zprávě delegáta po utkání bylo vyhodnocení této situace bez bližšího vysvětlení posvěceno," podivoval se Petr.

„Paradoxně až na naši žádost o vysvětlení situace nám bylo posléze až den po utkání dáno za pravdu, tedy trest za příliš mnoho hráčů na ledě nám neměl být uložen," dodal Petr.

Foto: Profimedia.cz

Šéf komise rozhodčích Vladimír Šindler.

Předseda komise rozhodčích Vladimír Šindler pro Sport.cz přiznal, že trest pro vítkovickou lavici za příliš mnoho hráčů neměl být uložen.

„Souhlasím s Vítkovicemi, že se vylučovat nemělo, jejich pohled na věc nerozporuji. Byla to ale velmi složitá situace na rozhodnutí. Není to ale pochybení hrubého charakteru," soudí Šindler, i když si uvědomuje, že právě po chybném verdiktu Petružálka docílil Kovář v přesilové hře vítězné trefy.

Reklama