Hlavní obsah

Rozjetý Hradec znovu vládl! Liberec si poradil se Spartou, Motor na první body stále čeká

lik, panSport.cz
Aktualizováno

V parádních výkonech pokračují hokejisté Hradce Králové. V 5. kole extraligy vyhráli v Olomouci vysoko 6:1 a nadále bez porážky vedou extraligovou tabulku. Na druhém místě zůstává Liberec, který si v rámci předehrávky 19. kola poradil se Spartou 3:2. V posledním úterním duelu zdolala Plzeň nováčka z Českých Budějovic 4:2.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Proč hokejisté Hradce vedou extraligovou tabulku, poznali Olomoučtí hned v úvodní dvacetiminutovce. Po brankách Kevina Klímy, Radka Smoleňáka a Richarda Nedomlela vedli hosté v 15. minutě už 3:0.

Kohouti po třetím úderu vystřídali v brance Branislava Konráda za Jana Lukáše, na zvrat to však nestačilo. Mountfield i nadále kontroloval hru a po trefě Vladimíra Růžičky vedl po dvou třetinách už o čtyři branky.

V závěrečné části přidal pátou branku hostů Filip Hronek, aspoň čestný úspěch si za Kohouty připsal Tomáš Gřeš, který tak zkazil čisté konto Marku Mazancovi. Poslední slovo však patřilo opět hostům. Na konečných 6:1 uzavřel skóre svou druhou brankou večera Radek Smoleňák.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Hradce Králové, zleva autor první branky Kevin Klíma a jeho spoluhráč Filip Pavlík.

V Liberci rozhodla druhá třetina

Hokejisté Sparty vstoupili do zápasu s Libercem lépe, když je už ve 3. minutě poslal do vedení Jan Buchtele. Druhá třetina však jednoznačně patřila Liberci. Jaroslav Vlach krátce po polovině utkání vyrovnal, hlavní úder si ale Bílí Tygři schovali do závěru druhé části.

Michal Birner poslal 74 sekund před sirénou poprvé domácí tým do vedení, o dalších 28 vteřin později překonal Machovského v brance Pražanů Petr Jelínek s Liberec tak šel do kabin s vedením 3:1.

Sparta závěr utkání řádně zdramatizovala, když se v 52. minutě prosadil Roman Horák. Na více než na snížení na 2:3 to však nestačilo. Pražané si připsali třetí porážku ze čtyř zápasů, Liberec si upevnil druhou příčku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Dávid Gríger, Jaroslav Vlach a Adam Najman se radují z prvního gólu Liberce.

Plzeň rozhodla v závěru

Roli favorita začali Plzeňští plnit ve 14. minutě, kdy je poslal do vedení Matěj Stříteský. Další minuty však překvapivě patřily Motoru. Miroslav Holec a Martin Novák zajistili Českým Budějovicím vedení po první třetině 2:1.

Indiáni se vyrovnání dočkali až v 47. minutě po brance Tomáše Mertla z přesilové hry. Rozhodující úder přišel 73 sekund před koncem zápasu z hole Matyáše Kantnera, který potřetí překonal Jiřího Pateru v brance Jihočechů. Plzeňská pojistka přišla při hře hostů bez brankáře z hole Petra Kodýtka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pavel Musil z Plzně (vlevo v modrém) před budějovickou brankou.

Hokejová Tipsport extraliga - předehrávka 19. kola:
Liberec - Sparta 3:2
Branky: 32. Vlach, 39. Birner, 40. Jelínek - 3. Buchtele, 52. Horák.
5. kolo:
Olomouc - Hradce Králové 1:6
Branky: 54. Gřeš - 8. Kev. Klima, 9. a 58. Smoleňák, 15. Nedomlel, 25. Růžička, 49. Hronek
Plzeň - České Budějovice 4:2
Branky: 14. Stříteský, 47. Mertl, 59. Kantner, 60. Kodýtek  - 15. Holec, 20. Novák

Reklama