Hlavní obsah

Brno - Kladno 1:3Rytíři slaví první vítězství v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Zikmund 0 : 1
8. Kollár 1 : 1
34. Procházka 1 : 2
60. Klepiš 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna zvítězili ve 3. kolo extraligy na ledě Brna 3:1 a po dvou předchozích porážkách v prodloužení slaví první vítězství v sezoně. Rozhodl o něm ve 34. minutě Martin Procházka, výsledek pečetil gólem do prázdné branky v 60. minutě Jakub Klepiš. Kometa po mdlém výkonu prohrála poprvé doma a podruhé za sebou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Kladna Adam Brízgala, Jake Dotchin z Kladna a Martin Zaťovič z Brna.

Článek

Do zápasu vstoupili lépe hosté. Už po půl minutě při nájezdu hledal Kubík zbytečně Plekance místo aby zakončoval sám. Do vedení šlo Kladno v přesilové hře po pěkné kombinaci, na jejímž konci byl Zikmund. Gól musel vzhledem k posunuté konstrukci branky posvětit videorozhodčí.

Druhý gól mohl přidat Klepiš, ale z následného rychlého brejku vyrovnal Kollár. Kometa převzala iniciativu, Horký po přihrávce Holíka minul. Potlesk si vysloužil hostující útočním Zikmund, který odvolal odpískaný faul Ďalogy a domácí tak nemuseli do oslabení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Kladna Adam Brízgala inkasuje gól. Vlevo jeho autor Andrej Kollár z Brna.

V nátlakové hře pokračovali Brňané i ve druhé třetině, lépe bruslili, nicméně zakončení bylo jejich slabinou. Ďaloga s Vincourem na Brízgalu při jeho letošní premiéře nevyzráli, na druhé straně zase Furch při prvním zápase za Kometu vychytal Plekance, nestačil pak až na přesnou střelu Procházky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Andrej Kollár z Brna.

Brno s přibývajícím časem stupňovalo svůj tlak ve snaze vyrovnat, ale naráželo na dobře organizovanou obranu Rytířů v čele s gólmanem Brízgalou a také na vlastní nepřesnost ve finální fázi.

Domácí se neprosadili ani v přesilové hře a nevyšla jim ani power play, v níž výhru Kladna pojistil Klepiš.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kollár (Šalé, Gulaši) - 7. Zikmund (M. Beran, Brodecki), 34. M. Procházka (Michnáč, Ticháček), 60. Klepiš. Rozhodčí: Hribik, Vrba - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 6635.
Brno: D. Furch - Holland, Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, R. Černý, Gulaši - Horký, Holík, Zaťovič - Koblížek, A. Zbořil, Flek - Šalé, Malý, Kollár - Vincour, Süss, Kratochvíl. Trenér Pešout.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Cibulskis, Sotnieks, Ticháček, Babka, Kehar - Kubík, Plekanec, Brodecki - M. Procházka, Klepiš, Michnáč - Filip, Zikmund, M. Beran - O. Bláha, Indrák, Melka. Trenér: O. Vejvoda.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín